GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Ekonomi
12 Şubat 2023 Pazar 20:57

İZTO’dan deprem bölgesine Portatif Konteyner... 25 dakikada ev olacak

İzmir Ticaret Odası, “İzmir Yardıma Koşuyor” kampanyası kapsamında deprem bölgelerine gönderilmek üzere Mühendislik, Mimarlık ve İnşaat Meslek Grubu Meclis ve Komite Üyeleri tarafından özel olarak tasarlanan "Portatif Konteyner Projesi"nin ilk üretiminde bulundu.

Yeni tasarlanan ürünler sayesinde 1 tırda 2 konteynır yerine aynı anda 18  konteynır hızla deprem bölgesine ulaştırılabilecek. Bölgeye vardıktan sonra 25 dakika içerisinde kurulabilecek olan konteynırlar, demonte olduğu için hızla ihtiyaca göre yer değiştirme özelliğine de sahip. İlk etapta günlük üretim kapasitesi 200 olan konteynırların gönderim sayıları netleştiğinde ayrıca kamuoyu ile paylaşılacak.

İlk üretimin ziyaretine İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Özgener,Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ, Meclis Başkanımız Selami Özpoyraz, İZSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Küçükkurt, Ege İhracatçı Birlikleri Koordinatör Başkanı Jak Eskinazi, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcımız Emre Kızılgüneşler, Yönetim Kurulu Üyelerimiz Abdullah Salkım, İsmail Kahraman, Jülide Tutan Hergül ve Mehmet Şahin Çakan, meclis üyelerimiz Ayhan Sulak, Erkan Subaşı, İsmail Özdede, Necmi Okumuş ile Yılmaz Şahin katıldı.