GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
17 Mart 2022 Perşembe 16:59

İZTAŞIT Menemen’e uzanıyor... Minibüsler tarih oluyor!

Menemen Yolcu Otobüsleri Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi ile İzmir Büyükşehir Belediyesi arasında imzalanacak protokolle İZTAŞIT uygulaması Menemen’e uzayacak. 

EGEDESONSÖZ - İzmir Büyükşehir Belediyesi ESHOT Genel Müdürlüğü’nün, çevre ilçelerle kent merkezi arasında çalışan minibüsçü esnafını kurumsallaştırmak adına geliştirdiği İZTAŞIT projesi genişliyor. İlk olarak Aralık 2019’da Seferihisar’da hizmete giren uygulamanın yeni durağı Menemen olacak. 

Dün gerçekleşen İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Mart ayı olağan meclis toplantısının ikinci oturumunda gündeme gelen önerge,  Hukuk – Plan ve Bütçe – Ulaşım Komisyonlarınca kabul edildi. Bu akşam gerçekleşecek oturumda raporun meclisten geçmesi durumunda uygulama hayata geçecek ve Menemen Yolcu Otobüsleri Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi İzmir’in toplu ulaşım ağına dahil edilecek. 

İZMİRİM KART İLE BİNİLECEK
İZTAŞIT seferleri ilerleyen aylarda Menemen ve Yeni Garaj arasında başlayacak. Tüm toplu ulaşım araçlarına olduğu gibi İZTAŞIT’lara da “İzmirim Kart” ile binilecek. Sefer saatleri ESHOT’un internet sitesinden ve akıllı telefonlara yüklenebilen ESHOT uygulamasından görülebilecek.

ENGELLİ VE 65 YAŞ ÜSTÜ YOLCULAR
ESHOT otobüslerine “ücretsiz” biniş hakkı bulunan yüzde 40 ve üzeri engelli raporu sahipleri, ağır engellilerin refakatçisi bir kişi ve 65 yaş üzeri vatandaşlar fotoğraflı İZMİRİM KART ile İZTAŞIT’lara da ücretsiz binebilecek.

ESHOT DENETİMLİ OLACAK
Araçlar, sürücüler ve kooperatif yönetimi ESHOT’un denetimde olacak. ESHOT şoförlerine verilen tüm eğitimler, İZTAŞIT sürücülerine de düzenli olarak verilecek. Ulaşım planlamalarını da ESHOT yapacak. Kooperatif yönetimi ise çalışma düzenini ve hareket saatlerini takip edecek. İZTAŞIT’lara takılacak ücret toplama cihazlarının (validatör) verilerini hem araç sahipleri hem de ESHOT Genel Müdürlüğü Bilgi İşlem Daire Başkanlığı görecek. Araç başına düşen hasılat ve ücretsiz binişlerin toplamı, her ay düzenli bir şekilde araç sahiplerine ödenecek.