GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
9 Temmuz 2023 Pazar 14:54

İZSU'dan Ürkmez açıklaması... Kirli su iddiasına yalanlama!

İZSU 3’ncü Bölge İşletmeler Dairesi Başkanı Alper Nazlı, söz konusu iddiaları Sağlık Bakanlığı’nın yapmış olduğu test sonuçları ile yalanladı. İZSU’nun düzenli periyotlarla deniz suyunu analiz ettiğini de vurgulayan Başkan Nazlı, “Vatandaşlarımız buradan gönül rahatlığıyla denizlerine girebilirler” dedi.

EGEDESONSÖZ- Kimi basın yayın organlarınca iddia edilen ‘Doğanbey Atıksu Artırma Tesisi’nden denize kirli su aktığı’ haberlerini, İZSU sosyal medya hesabından paylaştığı vidoyla yalanladı. Kurum olarak deniz suyunun analizlerini düzenli olarak yaptıklarını belirten İZSU, “Ürkmez sahilinde bir kirlilik yoktur ve vatandaşlarımız gönül rahatlığıyla denize girebilirler” ifadelerini kullandı.

VATANDAŞLARIMIZ GÖNÜL RAHATLIĞI İLE DENİZE GİREBİLİRLER
İZSU 3’ncü Bölge İşletmeler Dairesi Başkanı Alper Nazlı, söz konusu iddiaları Sağlık Bakanlığı’nın yapmış olduğu test sonuçları ile yalanladı. Başkan Nazlı, “Doğanbey Ürkmez Sahili’nde Karakoç Deresi’nin denizle buluştuğu noktadayız. Büyük bir çoğunluğu tarımsal alanlardan geçen Karakoç Deresi zaman zaman tabanında biriktirdiği bu toprağı denize bırakmaktadır. Deniz hareketliliğinden dolayı bu toprak malzeme denize karışarak bulanıklığa ve renk değişimine sebebiyet vermektedir. İZSU olarak rutin temizliği yapıp gerekli müdahaleleri gerçekleştiriyoruz. Düzenli olarak deniz ve dereden numuneler alıp laboratuarlarımızda testini yaptırmaktayız. 4 Temmuz 2023 tarihinde Sağlık Bakanlığı’nın yaptığı analiz sonuçlarında denizde herhangi bir kirlilik tespit edilmemiştir. Vatandaşlarımız buradan gönül rahatlığıyla denizlerine girebilirler”