GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
İş Dünyası
7 Mart 2017 Salı 09:28

İZİKAD'dan yemekli buluşma

İzmir İş Kadınları Derneği'nin (İZİKAD) geleneksel yemeklerinden biri daha gerçekleştirildi. Swissotel Büyük Efes'de düzenlenen yemekli toplantıya TÜRKGÖK Başkanı Tülay Yazgan ve Hürriyet Gazetesi Yazarı Ayçe Bükülmeyen konuk olarak katıldı.

Bükülmeyen'e onur üyesi rozetinin takıldığı gecede 5 yıl önce hayatını kaybeden TÜRKGÖK kurucu Başkanı Gültekin Yazgan'ın, TRT Televizyonlarında konuk olduğu barkovizyonun izlenmesinin ardından konuşan eşi TÜRKGÖK Başkanı Tülay Yazgan, ödünç kabartma kitap projesinde yer aldıkları için İZİKAD yönetimi ve üyelerine teşekkür etti. Kitaplığın gün geçtikçe kapasite ve hizmet kalitesi açısından güçlenerek, büyüyerek çıktığını belirterek, ülke olarak sahip çıkılmasının gurur verici olduğunu söyledi. 

İZİKAD Başkanı Huriye Serter ise "İş'te kadın güçlü kadın" mottosuyla kadın emeğini görünür kılan her yönde varlığını sürdüren İZİKAD'ın aylık üye toplantısında yine güçlü kadınları ağırlamaktan gurur ve mutluluk duyduğunu söyledi. Geçen ay yaptıklarını ve yakın tarihte yapılacakları anlatan Serter, "TEB ile yaptığımız protokolle yıl sonuna kadar 5 belediyeyle gerçekleştireceğimiz 'Kadınca Birikimler- Paramı Yönetiyorum' eğitimleriyle yıl sonuna kadar 2 bin kadına ulaşmayı planlıyoruz" dedi. 

Karşıyaka Belediyesi ile gerçekleştirecekleri 'Dokuma sanatındaki çiçekler', İZİKAD Girişimcilik Ödülleri, dergi, Bursa İş Kadınları Derneği (BUİKAD) ile ortak projelere, KKTC İş Kadınları Derneği ile yapılacak çalışmalara değinen Başkan Serter, "Amacımız kadınların iş gücüne katılımda 145 ülke arasında 131'nci sırada olan ülkemizin daha üst sıralarda yerini alması için kadının güçlendirilmesine dair her alanda çalışmak. Kadınlarının sadece yüzde 28'i mutlu olan bir ülkede İZİKAD olarak biz güçlü kadınların diğer kadınlara elini uzatması çok önemli ve çok değerli. Yapılan her çalışma için hepinize teşekkür ediyorum" diye konuştu. (DHA)