GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
29 Nisan 2019 Pazartesi 15:45

İZDENİZ’de toplu sözleşme tamam! Kime/ne kadar zam yapıldı?

İzmir Büyükşehir Belediyesi şirketi olan İZDENİZ A.Ş. ile Türkiye Denizciler Sendikası arasında sürdürülen toplu iş sözleşmesi görüşmeleri sonuçlandı. 2 yıllık süreci kaplayan sözleşme gereği hangi personellerin ne oranda zam alacağı netleşmiş oldu.

Mehmet İŞLER /EGEDESONSÖZ- Türkiye İşçi Konfederasyonu’na (Türk-İş) bağlı Türkiye Denizciler Sendikası (TDS) ile İzmir Büyükşehir Belediyesi arasında sürdürülen Toplu İş Sözleşmesi (TİS) görüşmeleri noktalandı. İzmir Büyükşehir Belediyesi şirketi olan İZDENİZ A.Ş.’deki personelleri kapsayan ve 2 yıl boyunca geçerli olacak sözleşmede önemli oranda zamlar yapıldı.

Uzlaşı zirvesinde Büyükşehir kanadı ve sendika temsilcileri karşılıklı olarak oturdu ve anlaştı. Buna göre; gemi adamlarının maaşlarına yüzde 25, ikinci skaladaki gemi adamlarının maaşlarına yüzde 29 buçuk, kara personelinin maaşlarına yüzde 30 buçuk oranında zamlar yapıldı.   

Ayrıca gece çalışma zammı yüzde 20’den yüzde 30’a çıktı. Çalışmadan geçen bayramlar ve özel günler 1 yevmiyeden 2 yevmiyeye çıkarılırken,  sosyal yardımlara da yüzde 25 ile yüzde 30’luk oranlar arasında zamlar yapıldı.  Buna göre gemi adamları maaşları 4 bin TL ile 9 bin TL arasında, kara personelinin maaşları da 3 bin 400 TL ile 6 bin 400 TL arasında olacak. Sözleşme 2 yıllık süreyi kapsayacak.

SOYER’E TEŞEKKÜR!
Türkiye Denizciler Sendikası Şehir Hatları Şubesi Mali Sekreteri Gürbüz Uzuner konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Başkana teşekkür ederiz. Bir söz vermişti 1 Mayıs öncesinde… Toplu iş sözleşmelerini bitirip, 1 Mayıs’ta işçilerle bayram yapacağını söylemişti. Deniz ulaşım şube müdürlüğünün de toplu iş sözleşme anlaşmaları bitirildi. Onlarda da sosyal haklarla beraber ortalama yüzde 25-30 bandında zamlar geldi” dedi.