GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
17 Ağustos 2017 Perşembe 12:44

İZDENİZ’de sürpriz karar: O isim istifa etti!

İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne ait İZDENİZ A.Ş.’de 6 yıldır Genel Müdürlük görevini yapan Salih Arslan istifa etti.

Ender ALDANMAZ / EGEDESONSÖZ- İzmir Büyükşehir Belediyesi’na bağlı İZDENİZ A.Ş. Genel Müdürü Salih Arslan istifa etti. Sahil Güvenlik Bölge Komutanlığı görevindeyken 6 yıl önce kurmay albay rütbesinden ayrılarak İZDENİZ’e genel müdür olan Arslan, görevi bıraktı ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’na istifasını sundu.

Egedesonsöz’e konuşan Arslan, “Uzun süredir sayın Büyükşehir Belediye Başkanımızın desteğiyle bu görevi başarılı biçimde yürütüyorduk. İZDENİZ, geçen zaman zarfında iyi noktalara geldi. Hem arabalı hem de yolcu vapurlarımız İzmir’e hizmet ediyor. Yeni gemilerimiz dünya standartlarında faaliyet gösteriyor. Yolcu memnuniyetimiz yüzde 90’lara ulaştı. Vatandaşlarımızdan olumlu tepkiler alıyoruz.

Görevi bırakmamın nedeni şahsidir. Ben uzun yol kaptanıyım. Amerika’da 2 çocuğum eğitim görüyor. Ekonomik olarak bana ihtiyaçları var. Bu görevimden ayrıldıktan sonra uzun yol kaptanı olarak gemilerde çalışacağım” dedi.

Arslan, başta Kocaoğlu olmak üzere belediye bürokratlarına çalışmaları sırasında verdiği katkılar nedeniyle teşekkür etti. Öte yandan şirkette henüz bir genel müdür ataması gerçekleştirilmezken İZDENİZ Yönetim Kurulu Başkanlığı’nı ise İZFAŞ Genel Müdür vekili ve murahhas üyesi olan Gül Şener yürütüyor.