GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
31 Mart 2017 Cuma 15:58

İZBAN’da yönetim sil-baştan: Genel müdür kim oldu?

İzmir Büyükşehir Belediyesi ile TCDD’nin ortaklaşa hayata geçirdiği İZBAN’da Genel Müdür Sebahattin Eriş görevinden alındı. Yerine, TGS İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı İstasyon Başmüdürü Seçkin Mutlu getirildi. İZBAN yönetim kurulu da değişti.

EGEDESONSÖZ - Türkiye’de merkezi hükümet yerel yönetim ortak projeleri arasında örnek gösterilen TCDD ile İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin birlikte kurduğu İZBAN’da yönetim değişti.

TCDD 3. Bölge Müdürlüğü’nde uzun yıllar bölge müdürü olarak görev yaptıktan sonra emekli olan ve İZBAN Genel Müdürlüğü görevine getirilen Sebahattin Eriş değiştirildi.

Eriş’in yerine, 2010 yılında Türk Hava Yolları ve Havaş ortaklığıyla kurulan TGS Yer Hizmetleri A.Ş’nin İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı İstasyon Başmüdürü Seçkin Mutlu getirildi. 



İzmir’de uzun yıllar Nöbetçi İstasyon Müdürlüğü görevinde bulunan Mutlu, İstanbul’daki görevinden sonra tekrar İzmir’e dönerek İZBAN’ın başına geçti.

İZBAN’daki idari yapılanmanın atama sonrası yeniden şekillenmesi beklenirken yönetim kurulunda da değişikliğe gidildi. TCDD’nin kurumsal olarak İZBAN yönetiminde temsilinde yetkili olan isimler de değişti. Türksat Uydu Haberleşme Kablo TV ve İşletme Anonim Şirketi eski Genel Müdürü Özkan Dalbay'ın yönetim kurulu başkanı olduğu İZBAN’ın yönetimine Başbakan Binali Yıldırım’ın Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı yaptığı dönemde özel kalem müdürü olan Ahmet Ataşçı ile TCDD 3. Bölge Müdürü Selim Koçbay da girdi.

Öte yandan, İZBAN’ın eski Genel Müdürü ve TGS’nin İstanbul eski Bölge Müdürü Selçuk Sert de kent ve kurumdaki çalışmalarının ardından geçtiğimiz aylarda Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Müsteşar Yardımcılığı görevine getirilmişti.