GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
24 Ocak 2017 Salı 10:17

İYTE öğrencilerinden 8 farklı Urla projesi

İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü (İYTE) Kentsel Tasarım Yüksek Lisans Programı öğrencileri Urla için hazırladığı projeleri Urla Belediye Başkanı Sibel Uyar'a sundu.

Urla Belediye Başkanı Sibel Uyar, İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü (İYTE) Kentsel Tasarım Yüksek Lisans Programı öğrencilerinin hazırladığı projeleri değerlendirmek üzere İYTE Mimarlık Fakültesine davet edildi. Urla Özbek Kavşağı ve çevresi için planlanan 8 farklı tasarım Başkan Sibel Uyar, CHP İzmir İl Başkan Yardımcısı ve Şehir Plancısı Okan Karlıdağ ile Enstitünün Mimarlık fakültesi öğretim görevlileri tarafından değerlendirildi.

Yrd. Doç Dr. Nursel Kaya Erol koordinatörlüğünde planlanan 8 farklı çalışmanın konseptleri; Şehir Merkezinin genişlemesi, tarımsal üretimin sanayiye yönelik gelişimi, tarımsal niteliğin yerleşim yerine ilişkilendirilmesi, daha yeşil bir Urla, Sağlıklı Kent Urla, alternatif konut, yaratıcı konut, aktif kent olarak belirlendi.

Yüksek Lisans Öğrencilerinin tasarladıkları projelerin sunulduğu toplantıda Başkan Sibel Uyar, hayallerin gerçeklerle ilişkilendiği taze fikirlere ihtiyacımız var. Yaşanabilir Urla’nın sürdürülebilirliğini devam ettirmek için akılcı ve uygulanabilir hizmetler sunmamız gerek. Gençlerimizi tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyorum” sözlerini kaydetti.