GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
2 Nisan 2023 Pazar 13:43

İYİ Partili Türkkan’dan İzmir'de 'temayül' çıkışı: Bu kadar demokrasiye biz alışık değildik!

Temayül yoklaması için görevli olduğu Bayraklı’da açıklamalarda bulunan İYİ Parti Basın, Yayın ve Medya Başkanı Lütfü Türkkan aday adayları ile yürütülen süreçle ilgili olarak “Bizim geldiğimiz gelenekte özellikle İYİ Parti’yi kuran ana unsurun geldiği noktada bu kadar demokrasiye biz alışık değildik. Uygulaması zor ama ve faydalı olduğuna inandığım bir sistem” diye konuştu.

Oktay GÜÇTEKİN / EGEDESONSÖZ - İYİ Parti İzmir’de düzenlenen temayül yoklaması üyelerin katılımı ile sürerken, İYİ Parti Genel Merkezi temayül yoklaması kapsamında İzmir 1'inci Bölge için İYİ Parti Genel İdare Kurulu (GİK) Üyesi Ayşe Sibel Yanıkömeroğlu, 2’nci Bölge için İYİ Parti Basın, Yayın ve Medya Başkanı Lütfü Türkkan’ı görevlendirmişti.

FAYDALI OLDUĞUNA İNANIYORUM
Bayraklı Havuz Düğün Salonu’nda temayül yoklaması ile ilgili görüşlerini aktaran Türkkan, “İYİ Parti ilk temayül yoklamasını gerçekleştiriyor. İYİ Parti çok yeni bir parti. Demokrasiyi içselleştirmiş insanların kurduğu bir parti. Dolayısıyla gerçekleşen temayül yoklamasını çok önemsiyoruz. Üyelerin tamamının katılımıyla tercihlerin sandığa yansıyacağı ve bu tercihlerinde sandıktan sonra Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde temsil imkanı bulabileceği güzel bir sistem bu. Adaylar açısından baktığınızda ise çok yorucu bir sistem oluyor. Çok alışık da değiliz. Bizim geldiğimiz gelenekte özellikle İYİ Parti’yi kuran ana unsurun geldiği noktada bu kadar demokrasiye biz alışık değildik. Uygulaması zor sadece ama ve faydalı olduğuna inandığım bir sistem” ifadelerini kullandı.

HER KADEMEDEN İNSANLAR İLGİ GÖSTERİYOR
Yoğun katılımdan kaynaklı mutlu olduğu belirten Türkan, “Tahminimden çok daha fazla ilgi olduğunu görüyorum. İnsanlar kendilerine sunulan sandığın değerini anlamıştır. Tercihlerini sandıkta göstermek için sabahın erken saatlerinde geldiler. Kapıda kuyruklar oluşturdular, bu çok önemli. Aslında bu durum ülkenin demokrasiye olan talebinin de bir göstergesi. Bu durumu sadece parti içi demokrasi olarak görmemek lazım. Ülkede uzun bir süredir demokrasi rafa kaldırıldığı için demokrasinin her kademesine insanlar ilgi gösteriyor” diye konuştu.

İNSANIN FITRATINDA VAR
Temayül sonrası seçilemeyen aday adayları arasında yaşanabilecek kırgınlık veya küskünlükleri değerlendiren Türkkan, “Tabi ki insanın fıtratında var, duygusal bir yapıya sahibiz. Kırılabilirler, üzülebilirler ama İYİ Parti’nin kurumsal kimliğine zarar verecek herhangi bir tavrı kimseden beklemiyorum. Olmayacaktır da zaten, göreceksiniz” dedi.

AKILLARINA NE GELİYORSA GELSİN!
Zeytinburnu'nda bulunan İYİ Parti İl Başkanlığı'na yapılan silahlı saldırı hakkında konuşan Türkkan, “Ne düşünürler ne yaparlar bilmiyorum. Bildiğim tek bir şey var; Asla ve kata yolumuzdan ve sözümüzden bir adım atmayız. Ne yapıyorlarsa yapsınlar, akıllarına ne geliyorsa gelsin. Korkmayız, ürkmeyiz, yolumuza devam ederiz” ifadelerini kullandı.