GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
18 Ekim 2023 Çarşamba 13:04

İYİ Partili Özlale ‘adaylık’ sürecinin perde arkasını anlattı: Akşener’i zorladım!

İzmir Büyükşehir Belediye Adaylığı’nın arka perdesi hakkında konuşan için  İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı, İzmir Milletvekili ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ümit Özlale, “genel başkana gittim ve ‘İzmir'in daha iyi bir belediyeciliğe İzmir'in de aynı belediye başkanına ihtiyacı var’ dedim, zorladım. ‘Ben belediye başkanı olmak istiyorum, gerekirse milletvekilliğimden partideki görevlerimden hepsinden  gönül rahatlığıyla ayrılıp İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı istiyorum’ dedim” ifadelerini kullandı.

Oktay GÜÇTEKİN / EGEDESONSÖZ - Türkiye’de 14 ve 28 Mayıs Cumhurbaşkanlığı ve milletvekilliği seçimlerinin tamamlanması sonrası gözler genel seçimlere çevrilmişti.

Genel seçimlerde Cumhuriyet Halk Partisi, İYİ Parti, Saadet Partisi, Gelecek Partisi, Deva Partisi ve Demokrat Parti bir araya gelerek 6’lı Masa ittifakını oluştururken, seçimlerin muhalefet adına kaybedilmesi sonrası ise masa da bölünmeler olması sonrası, İYİ Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı adaylığı için  İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı, İzmir Milletvekili ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ümit Özlale’yi açıklamıştı.

CHP ATAMIZIN KURDUĞU PARTİ, ÖNÜNDE SAYGIYLA EĞİLİRİM
Soyer ile arasında geçen tartışmalar için konuşan Özlale, “Sertlik benden kaynaklanmıyor. Benim tek dediğim şey şuydu; Ben Tunç Bey'den daha iyi bir belediye başkanı olacağımı düşünüyorum. Projelerimi anlattım. İzmir Büyükşehir Belediyesi'nde gördüğüm eksikliklerini anlattım. Kentsel dönüşümde yetersiz kalması gibi, trafik problemi, körfez kirliliği gibi konuları söyledim. Ama bunu her zaman siyasi bir nezaket içinde dile getirmeye çalıştım. Üsluba çok dikkat ederim. En başta Cumhuriyet Halk Partisi'ne olan saygımdan dolayı dikkat ederim. Her yerde aynı şeyi söylüyorum;  100 yıllık bir parti, Atamız kurmuş  olduğu parti… Ben onun önüne saygıyla eğilirim. Benim itirazım, iddiam, çıkış noktam, o yüzyıllık koca çınarın altında tembellik yapıp, İzmir'i hak ettiği gibi yönetmeyenlere… Her seferinde aynı şeyi söylüyorum. Benim için Cumhuriyet Halk Partisi başka bir yerde, fakat Cumhuriyet Halk Partisi'nin altında onun amblemini, onun kurumsal kimliğini kullanıp kötü bir belediyecilik yapanlar başka bir tarafta... Benim çıkış noktam, iddiam, itirazım, İzmir'in daha iyi bir belediyeciliği hak ettiği yönünde benden  sert söylem gelmez” diye konuştu.

BEN ÇÖZECEĞİMİN VAADİNDE BULUNUYORUM
Büyükşehir adaylığı sürecinde yaşananları anlatan Özlale, “2 Haziran'da milletvekili yeminimi ve o adaylık sürecinde de devamlı İzmir'i dolaştım, gezdim. Burası benim memleketim. Daha sonrasında da genel başkana gittim. İzmir'in daha iyi bir belediyeciliğe İzmir'in de aynı belediye başkanına ihtiyacı var dedim ve zorladım. Ben belediye başkanı olmak istiyorum, gerekirse milletvekilliğimden partideki görevlerimden hepsinden  gönül rahatlığıyla ayrılıp İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı istiyorum dedim. Milletvekili olduktan sonra milletvekili sorumluluğuyla hem de belediye başkan adayı olduktan sonra onun iddiasıyla beraber  bazı sorunları dile getirdim. Bu sorunları ben kendim uydurmadım. Bugün kime sorsanız, burada halka sorsanız Buca'nın trafik probleminden bahseder. Beş yıl sonra bitecek olan bir metro müjdeleniyor. Kime sorsanız kokunun giderilmediğini görürsünüz. İzmir’in çok ciddi koku sorunu var ve koku sorunun giderilmediğini görürsünüz. İzmir'in çok ciddi bir kentsel dönüşüm problemi var.  Şimdi ben bunları niye dile getirmeyeyim ki? Ben bunu hem bir milletvekili sorumluluğuyla dile getiriyorum, aynı zamanda bunları çözeceğimin vaadinde bulunuyorum” ifadelerini kullandı.

RÜYA BENDEN ÇIKTI
Aceleci davrandığını belirten Özlale “Gidip ‘İzmir'in büyükşehir belediye başkanı ben olmak istiyorum’ dedim. Hatta şöyle, aceleci de davrandım. Türkiye'de belki de ilk ilan edilen büyükşehir belediye başkanıyım.  Bir an önce çalışmaya başlamak istiyorum ben. O bakımdan yani bu fikir, bu düşünce, bu ideal, bu rüya ne derseniz benden çıktı” dedi.