GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
10 Mayıs 2022 Salı 09:58

İYİ Partili Kırkpınar'dan Cumhur İttifakı'na çağrı: Getirsinler, takipçisi olacağım!

AK Parti ve Muhalefet partileri arasında yaşanan 'ayrımcılık' iddiaları üzerinden AK Partili isimlere çağrıda bulunan ve iddiaların maddelenmesi halinde takipçisi olacağını söyleyen İYİ Parti İzmir İl Başkanı Hüsmen Kırkpınar, İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin kent genelindeki hizmetlerine ise 10 üzerinden 8 puan verdiğini söyledi.

EGEDESONSÖZ - İktidar partisi ile muhalefet arasında sıkça yaşanan 'ayrımcılık' iddiaları İzmir'de de hız kesmeden devam ediyor. İzmir Büyükşehir Belediyesi ve CHP'li ilçe belediyeler sıklıkla İller Bankası'ndan destek alamadıklarını ve hükümetin projelerde destek vermediğini vurgularken, AK Partili belediyeleri ise Büyükşehir'in ilçelerine yatırımda bulunmadığını belirtiyor. Tartışmalarla ilgili konuşan İYİ Parti İzmir İl Başkanı Hüsmen Kırkpınar'da ise SONSÖZ TV'de çarpıcı değerlendirmelerde bulundu.

HÜKÜMET BÜYÜKŞEHİR'İN KREDİ ALMASINI ENGELLEDİ
İzmir Büyükşehir Belediyesi'ni değerlendirmek için pandemi ve depremi göz ardı etmemek gerektiğini belirtirken Kırkpınar, hükümetin yeterli desteği muhalefet partisi yerel yönetimlerine vermediğini vurguladı. Geçmişe yönelik bir analiz yapılması durumunda tüm Türkiye'yi etkileyen pandeminin ve İzmir'i derinden yaralayan 30 Ekim 2020 depreminin incelenmesinin yeterli olacağını ifade eden Kırkpınar, "Ekonomik kriz herkese vardı... Büyükşehir Belediyesi tarihi bir binada hizmetini sürdürüyor. 75 bin hane halkı depremden etkilendi 344 milyon Euro'luk bir kredi bulundu... Bunu hükümet Büyükşehir'in almasını engelledi.  Bu önemli bir konu.  İzmirli düşünülmüyor… Aynı şartlarda AK Partili belediye başkanın olduğu yerde olsa o zaman mani olunur muydu? Bu ve benzeri şeylerde; şehirde yaşayan herkes eşit yurttaş mı? Evet. Biz bu insanları şu partide, bu partiden diye değerlendirirsek yanlış yaparız. İBB kendi ittifak belediyeleri haricinde olan 1 MHP, 6 AK Partili belediyeye eşit mesafede duruyor. Hükümet de İzmir benzeri illerde de bunu yapmalı. İzmir'i örnek alsınlar.  Belediye hizmet verirken 'bu AK Partili ve MHP'li ben buranın çöpünü almayayım, park-bahçesi ile ilgilenmeyeyim' diyebilir mi? Dememesi lazım" dedi.

İDDİALARINI MADDE MADDE SIRALARSA…
AK Parti cephesinden gelen "İktidar partisinin belediyelerine ayrımcılık uygulanıyor, yatırım verilmiyor" sözleri üzerine de çağrıda bulunan Kırkpınar, "İddialarını madde madde sıralarlarsa ben bu işin takipçisi olurum. Biz destekçisi değil miyiz? 'Bu belediye başkanlığının bu talebi var, neden yerine getirilmiyor?' diye sorarım. Çünkü Bergama, Bayındır'da yaşayan vatandaşlar uzaydan gelmedi. Türkiye genelinde baktığımızda Millet İttifakı belediye başkanlarının İller Bankası desteği ve kesintilerinin ne olduğunu sizde bilirsiniz... Türkiye genelinde kesinti var. Ekonomi bir tane; kaynak aktarımı da belli... Burada ayrımcılık yaparsanız yanlış yapmış olursunuz" diye konuştu.

DOĞRU DEĞİLSE YALANLASINLAR
Büyükşehir'in performansına, elindeki bütçeye oranla 10 üzerinden 8 puan verebileceğini dile getiren Kırkpınar, "Mevcut bütçe ve yatırımları ile değerlendirirsek İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne 10 üzerinden 8 veririm. Karşıyaka Belediyesi 'Devlet ve İller Bankası'ndan destek görmedik' diyerek isyan ediyor. Cumhur İttifakı'nın il başkanlıkları milletvekilleri var burada... Doğru değilse yalanlasınlar " ifadelerini kullandı.