GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
15 Ağustos 2019 Perşembe 10:58

İYİ Partili Kırkpınar’dan Başkan Soyer’e: Geç kazanılmış dostumdur!

Sosyal medyadan yaptığı paylaşımla Büyükşehir Belediye Başkanı Soyer’e değil hükümete bir göndermede bulunduğunu söyleyen İYİ Parti İzmir İl Başkanı Kırkpınar, “Ben Tunç Bey’e oy vermiş bir insanım. Tunç Bey henüz daha 4 aylık bir belediye başkanı. Kendisi benim geç kazanılmış bir dostum, sağ olsun. Daha 4 aylık bir başkan, biz ondan daha çok şey bekliyoruz. Kast ettiğim şey belki Tunç Bey’in projelerini açıklarken söylediği şeye benzer ama bunun hükümetle ilgisi var. Bu 17 yıllık bir iktidara göndermedir. Tunç Bey’le alakası yok” dedi.

Mehmet İŞLER /EGEDESONSÖZ- İYİ Parti İzmir İl Başkanı Hüsmen Kırkpınar’ın sosyal medya hesabından yaptığı paylaşım dikkat çekti. Başkan Kırkpınar, ‘Çeperdeki mahallelerde yani şehrin arka sokaklarında değişen bir şey yok. Umut yok, beklenti yok, yalnızca öfke var’ ifadelerini kullandı.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cumhuriyet Halk Partili (CHP) Tunç Soyer’in 31 Mart yerel seçimleri öncesinde sürdürdüğü kampanya dönemindeki sloganı ‘İzmir’in pastasını arka sıradakiler ile beraber paylaşacağız’ hala hafızlardaki yerini koruyor.

Büyükşehir Belediye Başkanı Soyer, İYİ Parti ile birlikte kurulan Millet İttifakı’nın adayı sıfatıyla kentin dezavantajlı kesimlerine hizmet götürüleceğini defalarca dile getirmişti.

İYİ Parti Kırkpınar’ın paylaşımı akıllara, ‘İttifakın ortağı hizmetlerden memnun değil mi?’ sorusunu getirdi.

İYİ Parti’nin, Başkan Soyer’in görevde olduğu 4 buçuk aylık süreçte yürüttüğü çalışmaları hedef alıp almadığı merak konusu olurken Kırkpınar paylaşımına dair detaylı bilgi verdi.

SOYER’E DEĞİL HÜKÜMETE BİR GÖNDERME, KENDİSİ BENİM GEÇ KAZANILMIŞ DOSTUMDUR!
Kırkpınar yaptığı açıklamada, “Ben Tunç Bey’e oy vermiş bir insanım. Tunç Bey henüz daha 4 aylık bir belediye başkanı. Benim kast ettiğim şey belki Tunç Bey’in projelerini açıklarken söylediği şeye benzer ama bunun hükümetle ilgisi var. Bu 17 yıllık bir iktidara göndermedir. Tunç Bey’le alakası yok. Tunç Soyer’e bir gönderme gibi algılanmasın. Kendisi benim geç kazanılmış bir dostum, sağ olsun. Daha 4 aylık bir başkan, biz ondan daha çok şey bekliyoruz” dedi.