GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
8 Ocak 2022 Cumartesi 15:13

İYİ Partili Erdem'den çarpıcı 'CHP' çıkışı: Muhalefette biz varız!

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nin değiştirilmesi sonrası Cumhurbaşkanını kimin seçeceği yönünde hükümet yanlılarının eleştirmek için hazırda beklediğini belirten ve 'muhalefet' mevkii için ise çarpıcı bir söylemde bulunan  İYİ Partili Bahadır Erdem "AK Parti'nin trolleri sansar gibi bekliyor biz hiçbir şey açıklamadan. Çünkü diyeceğiz ki 'meclis seçecek Cumhurbaşkanını'… Sonra diyecekler ki 'Gördünüz mü bunları… Bu CEHAPE anlayışı…" Bizi de ona yanlayacaklar. Çünkü onlar için muhalefet demek CHP demek. Daha bunlar uyanamadı arkadaşlar, muhalefette biz varız" dedi.

Oktay GÜÇTEKİN / EGEDESONSÖZ -  İYİ Parti İzmir Teşkilatı, İYİ Parti Hukuk ve Adalet Politikaları Başkanı, Genel Başkan Yardımcısı Profesör Dr. Mehmet Bahadır Erdem ile birlikte “İYİ Parti Adalet Politikaları İzmir Konferansı” düzenlendi.

Düzenlenen toplantıya ev sahibi İYİ Parti İzmir İl Başkanı Hüsmen Kırkpınar'ın yanısıra, İYİ Parti İzmir Milletvekili ve TBMM Grup Başkan Vekili Müsavat Dervişoğlu’da katıldı.

İYİ Parti'den AK Partili Kaya'ya 'HDP' yanıtı: Soyer'in arkasındayız!?

ERDEM: HUKUK BİR TARAFA BIRAKILDI
Açıklamalarda bulunan İYİ Parti Hukuk ve Adalet Politikaları Başkanı, Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Bahadır Erdem, toplantıda yaptığı konuşmada ekonominin bozulmasının nedeninin hukukun bozulması olarak belirtirken şu ifadeleri kullandı:

"Çok zor günlerden geçiyoruz. Milletçe zor günlerden geçiriyoruz. Büyük bir ekonomik krizden geçiriyoruz ancak buna kriz demek çok yetersiz. Ülkeyi yönetmeyi bilmemenin ya da bile bile kötü yönetmenin her alanda yarattığı buhran. Bu buhranın en önemli nedeni hukukun bir tarafa bırakılmış olması ve hukuktaki kriz. Tek adam rejiminden geçiyoruz. Referandum öncesi MHP Lideri Bahçeli'nin söylediği gibi, dünyanın hiçbir yerinde olmadığı gibi "Bizim Cumhurbaşkanımız anayasayı askın bir şekilde kullanıyor gelin bunu Cumhurbaşkanımıza uygun şekilde getirelim" demesiyle gündeme getirilen Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ile Türkiye  büyük bir zaman kaybetti. Bir çok devletin kanunlarında OHAL döneminde anayasada tek bir kelime oynatamazsınız. Ancak biz OHAL'de inatla, milletin en az yarısının inadına geçirildi. Değiştirsinler... Değiştirdikleri sistem eğer içinde hukukçuların 'kuvvetler ayrılığı' dediği ancak her akşam dinleye dinleye bütün milletin de öğrendiği bir söz... Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sisteminde kuvvetler ayrılığı birbirinden bağımsız olabilseydi, milletin meclisi seçim öncesi çeşitli vaatlerde bulunarak halktan teveccühü kullansa ve bağımsız yargı olsa biz yine sistemi kabul ederdik.

MUTFAĞIN DA ÜLKENİN DE BEREKETİ KALMADI
Bu adamlar geldiğinden beri denetlenmek istemiyor. At koşturmak istiyor bu memlekette. Apartmanda bile yönetici seçerken denetçisiz olmuyor. Ancak ülkede bu adamlar aldığı yetkiyle ülkede at koşturmak istiyorlar. Burası Türkiye Cumhuriyet. Tek adam rejimi en fazla eğitimde kendini gösteriyor, ekonomide, dış politikada kendini gösteriyor. Ekonomide öyle bir dönemden geçiyoruz ki artık maaşı olsun  düşüncesi var.  Benim küçüklüğümde eve bir maş girerse gıda sorunu düşünülmezdi. Gıdası bol olan bir milletken bu adamlar ülkeyi açlığa mahkum etti. Bu ülkede hukuk bozuldukça ekonomi de bozuldu. Mutfağın da ülkenin de bereketi kalmadı.

MUHALEFETTE BİZ VARIZ!
Cumhuriyet Halk Partisi ile ilgili de çarpıcı bir söylemde bulunan Erdem, "Özellikle kim seçecek bunu belirlemek lazım. Parlamento mu seçsin yoksa millet mi seçsin... Parlamenter sistemde aslında parlamento seçer. Ancak Avusturya'da olduğu gibi millette seçebilir. Biz bu hakkı referandum ile vermişsiz halka yetkiyi. Şimdi AK Parti'nin trolleri sansar gibi bekliyor biz hiçbir şey açıklamadan. Çünkü diyeceğiz ki 'meclis seçecek Cumhurbaşkanını'… Sonra diyecekler ki 'Gördünüz mü bunları… Bu CEHAPE anlayışı…" Bizi de ona yanlayacaklar. Çünkü onlar için muhalefet demek CHP demek. Daha bunlar uyanamadı arkadaşlar, muhalefette biz varız. Biz hem eleştiri yapıyoruz, hem öğretiyoruz, hem canlarının okuması gerektiği yerlerde canlarını okuyoruz. Çünkü biz İYİ Partiyiz.  Bekliyorlardı ve diyeceklerdi ki 'bak milletin elinden iradesini aldılar' ancak biz bunu onlara dedirmedik" ifadelerini kullandı.

KIRKPINAR: GENEL BAŞKANIMIZ KARIŞ KARIŞ GEZEREK 'HAYIR' OYU İSTEDİ
Konuşmasını gerçekleştiren İYİ Parti İzmir İl Başkanı Hüsmen Kırkpınar, "Bugün ülkenin geçmiş olduğu süreçte ekonomik süreçte salgın hastalığı coğrafyamızın etrafında bulunan olaylar silsilesi, dış politikada daralma, ülkeyi yönetenlerin ekonomi politikalarında olduğu gibi deneme yanılma yöntemi ile değiştirmeye çalıştıkları dış politika konusunda da zor günler yaşadık.Bütün bunlara sebep olan vakanın sitemden kaynaklı olduğu belliyiken, pek çok konuda olduğu gibi toplumu kutuplaştırarak, kendilerinden farklı söyleyecek sözü olan siyasileri yok sayan ve sadece kendi bildiklerini bu doğru olduğunu kabul eden hükümet ile karşı karşıyayız. Bu hükümetin adı partilisi; sitem hükümeti.  Henüz siyasi bir partinin lideri olmadan Sayın Genel Başkanımızın 2017'de yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı yönetim sistemine haftalar kala Türkiye'yi karış karış gezerek sistem için hayır oyu istemiştir. Yapılan referandumda sistem değildir. Yani bir partinin genel başkanı cumhurbaşkanı oldu. Şimdi bizim partimiz de dahil olmak üzere 6 siyasi parti yetkilisi bir araya gelerek çalışmaları bu aşamaya getirdi. Ülkemiz milletimiz ve İzmir için toplantısının hayırlı olmasını diliyorum" dedi.

DERVİŞOĞLU: OLAĞAN DURUMLARDA OLAĞANÜSTÜ YETKİLER KULLANAN CUMHURBAŞKANI İLE KARŞI KARŞIYAYIZ
Cumhurbaşkanlığı sistemini eleştiren İYİ Parti İzmir Milletvekili Müsavat Dervişoğlu, bu sistemin ortadan kaldırılacağını belirtirken, "Böyle toplantılar öncesi ayrıntılara girmek doğru değil ancak bazı konuları da fırsat bulmuşken dile getirmek lazım. Türkiye son derece önemli günler geçiriyor. Bu günler sistem değişikliği ile başladı. Türkiye parlamenter demokratik sistemle yönetilirken, ülkeyi yönetenlerin ortaklık yaptığı grupların darbe teşebbüsü oldu. Bu teşebbüs ile ülkemiz ciddi dalgalanmalar ile karşı karşıya kaldı.  Bu teşebbüsün nasıl ortaya çıktığını sebeplerinin ve sonuçlarının ne olduğunu da zaman sorgulayacak ve yargılayacaktır. Bizim açımızdan bakıldığında ortada bir gerçek var. Darbe teşebbüsü dünyanın hiçbir yerinde olmadığı gibi Türkiye'de farklı sonuçları ortaya çıkardı. Darbeler yapılabilir ülkeler sistem değişikliği ile karşı karşıya kalabilir.Ancak bir darbe teşebbüsünün rejim değiştirdiği, sistem değiştirdiğini tarih bu zaman kadar kaydetmemiştir. Bir darbe teşebbüsünün sistem değiştirdiği tek ülke Türkiye'dir. Bu teşebbüs gerçekleşti beraberinde iş başında bulunan hükümet olağanüstü şartlardan kaynaklı bazı yetkiler kullanma ihtiyacı hissetliler. OHAL yetkilerine bağlı olarak bu yetkileri olağan koşullarda da kullanmasını gerek duyulduğu için bu sistem değişikliği istenmiştir. Simdi olağan bir düzende olağanüstü yetkiler kullanan bir Cumhurbaşkanlığı sistemi ile karşı karşıyayız. Bu nedenle bu sitemi ortadan kaldıracağız" diye konuştu.

SAKIN BUNLARI ALDATILMIŞ VEYA KANDIRILMIŞ ZÜHRESİNDEN SAYMAYIN
AK Partili üst kademe yetkililere 'FETÖ' göndermesi yaparak 'aldatıldık ve kandırıldık' sözlerine atıfta bulunan Dervişoğlu, "Bu sistem ile ekonomik olarak uçacağız denmişti ancak yere çakılmıştı. Dış politikada ani karalar alınabileceği söylenmiştir ancak yapılan yanlış müdahaleler her alanda Türkiye Cumhuriyeti'ni yalnızlaştırmıştır. İktidar yetkilileri ülkede olanları utanmadan nasıl savunabiliyorlar anlamış değilim. Türkiye'deki benzin fiyatlarını Avrupa'daki fiyatlarlarla kıyaslayanlar Avrupa'daki bir işçinin saatlik kazancının ne olduğunu bilmemektedir. Onlar şunu görmediler; Saraylara kapandıktan sonra gözleri kör oldu, kulakları sağır oldu. Türk milletinin aydın olduğunu, köle olmadığını unuttular. Bu millet şimdi ayağa kalkacak ve bu iktidara yaptıklarının hesabını elbette soracak. Ekonomik eleştirileri söylüyoruz dinlemiyorlar, politik eleştiriler yapıyoruz dinlemiyorlar. Çünkü işlerine öyle geliyor. Siz sakın bunları aldatılmış ve kandırılmışlar zühresinden saymasın. Bunlar işlerine böyle geldiği için bu şekilde davrandıklarından ülkeyi bu hale getirdiler" dedi.

BİZ BAYRAĞIMIZA TEK BAYRAK DEMİYORUZ! BİZ TÜRK BAYRAĞI DİYORUZ!
İYİ Parti ile Türkiye'deki siyasi düzenin değiştiğini de vurgulayan Dervişoğlu, "Şimdi bu tekere çomak sokan bir siyasi parti ortaya çıktı. Anadolu takımları süper lige çıktığında derler ya bu takım orda kalamaz düşer. İYİ Parti'den de bekledikleri buydu. Onlar aslında bunu zannederken sizlerin kimler olduğunu akıllarının ucundan dahil geçirmediler. Sizlerin liderinin kimler olduğunu analiz etme ihtiyacı bile hissetmediler. Sizleri küçük tuzaklarla susturabileceklerini zannettiler. Oysa siz gücünü inançlarından alan ve bu inançla hareket eden, aslında milletin inadının temsilcisiydiniz. Oyunları bozuldu. Bambaşka muhalefet anlayışı gündeme geldi. Artık sadece sorunları dile getiren ve yararlanmaya çalışan siyasi üslup değil, onun çözümlerini de ortaya koyan bir siyasi bakış açısı geliştirildi İYİ Parti sayesinde. Bütün siyasi partiler üsluplarını İYİ Parti'ye göre ayarlama ihtiyacı hissettiler. İYİ Parti olmasaydı bugün bu iktidardan kurtulabilmesi için başka yöntemler gündeme gelirdi. Biz bu sistemi değiştirmeye olan inancımızı Cumhurbaşkanlığına değil Başbakanlığa talibiz diye belli ortaya koymayız. Bizim inancımız tartışılmaz. Biz bayrağımıza tek bayrak demiyoruz Türk Bayrağı diyoruz. Biz bu devlete tek devlet demiyoruz Türkiye Cumhuriyeti diyoruz" şeklinde konuştu.