GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
31 Mayıs 2022 Salı 13:11

İYİ Partili Çıray’dan tepki: İzmir kokuyor!

İYİ Parti Genel Başkan Başdanışmanı ve İzmir Milletvekili Aytun Çıray, son dönemlerde İzmir körfezi ve kanalizasyon kanallarından gelen ağır kokuyla ilgili sosyal medya üzerinden paylaşımda bulunarak İzmirlilerden yüzlerce mesaj geldiğini, ilgili kurumların gereğini yapacağını belirtti.

EGEDESONSÖZ - Yaz aylarının da gelmesiyle birlikte İzmir'de körfezden ve kanalizasyon kanallarından gelen koku daha da arttı. Siyasilerden vatandaşlara kadar her kesimden bu konuya eleştiri gelirken Millet İttifakı'nın ortaklarından İYİ Parti Genel Başkan Başdanışmanı ve İzmir Milletvekili Aytun Çıray da sessiz kalmayarak sosyal medya hesabı üzerinden paylaşımda bulundu. Bir dönem de Cumhuriyet Halk Partisi'nde milletvekilliği yapan Çıray, İzmirlilerden yüzlerce mesaj alması üzerine sorunu tekrar dile getirdiğini belirtti ve şu ifadeleri kullandı:

"Modern, medeni İzmirlilerin yaşadığı İzmir kokuyor. İzmirliler bana yüzlerce mesaj yazarak "Siz İzmir Milletvekili olarak bu kadar bariz bir sorunu görmezden gelerek görevinizi yapmıyorsunuz," dediler. Bunun üzerine sorunu önce kapalı ortamlarda, şimdi de burada dile getirdim. İlgili kurum gereğini yapacaktır." 

Aynı zamanda bir vatandaşın "Masa dağıldı herhalde Aytun Çıray. İzmir koksun kardeşim, biz İzmirliyiz. Bu şehri sağ görüşlü hiç bir partiye teslim etmeyeceğiz" ifadelerine yanıt veren Çıray, "Doğma büyüme İzmirliyim ve evim İzmir'de. Bu konuyu önce kapalı ortamlarda gündeme getirdim. İzmir'de yaşayan, seçimlerde oy veren ve İzmirlilerden oy alan biri olarak bu soruna dikkat çekmemiş olsaydım görevimi yapmamış olurdum. Ayrıca kokunun sağı solu olmaz" dedi.