GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
11 Mart 2021 Perşembe 17:56

İYİ Parti'nin 'seçimde aday çıkarırız' açıklamasına CHP'den ilk yorum!

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in başdanışmanı, İzmir Milletvekili Aytun Çıray'ın, "İYİ Parti, önümüzdeki seçimlerde kendi adaylarıyla seçimlere girecektir" sözlerini değerlendiren CHP Milletvekili, "Aytun Bey, CHP ile İYİ Parti arasında köprü olmuş bir vekildir. Bu ifadeyi, örgütünü diri tutmak için söylediğini düşünüyorum. Buradan ittifak dağılıyor mesajı çıkarmak doğru olmaz" dedi

Muhittin AKBEL / EGEDESONSÖZ  - İYİ Parti İzmir Milletvekili ve Genel Başkan Başdanışmanı Aytun Çıray'ın İzmir'deki basın toplantısında söylediği sözler tartışılıyor. "İYİ Parti, ayrı bir parti. Türkiye'nin içinde bulunduğu şartlar bir takım birliktelik gerektiriyor. Ancak inşallah İYİ parti önümüzdeki seçimlerde kendi adayları ile seçimlere giderecektir. Kendi projelerimiz, kendi hedeflerimiz var. Hep birlikte bunları gerçekleştirmeye çalışacağız.  İYİ Parti’nin önlenemez bir yükselişi var. İlk seçim genel seçim olacak ve biz iddiası olan bir parti olarak sonsuza kadar belediye başkanlık seçimlerine katılmayacağız diyebilir miyiz?" diye konuşan Aytun Çıray'ın bu sözlerini değerlendiren CHP İzmir Milletvekili Tacettin Bayır, "Ben bu sözlerin, örgütü diri tutmak için söylendiğini düşünüyorum. Bu sözlerden, ittifak dağılıyor anlamı çıkarmak doğru değil" yorumunda bulundu.

-İYİ PARTİ'DEN İZMİR'DE DENGELERİ DEĞİŞTİRECEK AÇIKLAMA!

AYTUN BEY, SİYASETİN NEZAKET DİLİNİ İYİ BİLİR

Aytun Çıray'ın 2011'de CHP'ye katıldığını ve milletvekili seçildiğini, CHP ile İYİ Parti arasında köprü olmak için İYİ Parti'ye geçtiğini hatırlatan Tacettin Bayır, şunları söyledi:

"Gerçekten de Aytun Çıray, CHP ile İYİ Parti arasında köprü vazifesi görmüş bir arkadaşımızdır. Siyasette nezaket dilini de çok iyi bilir. Kelimeleri seçerek kullanır.İYİ Parti Genel Başkanın danışmanı olan biri, örgütünü diri tutmak için bir şeyler söylemek zorunda. Yoksa İYİ Partililer, adaylar CHP'den olacaksa, biz niye çalışalım der. Bu nedenle, Aytun Bey'in söylediği bu sözün arkasında bir şey aramamak lazım. Soru işaretleri olduğu düşüncesine katılmıyorum. Partilerin, Parti Meclisleri, MYK'ları var. Partilerin kendi çıkarları önceliklidir. Ortak paydada çıkar varsa, birleşilir. Ortak doğru aday çıkardığımız yerlerin çoğunda doğru işler yapılmıştır. Kiraz'da doğru aday olmadı, 2019'da. İYİ Parti, illa benim adayım olacak dedi. Bizim aday göstermek istediğimiz rahmetli Salim Özkarakaş aday gösterilseydi, Kiraz'ı kazanırdık. Kızıp DSP'ye giden Özkarakaş, yüzde 47 oy alan AK Parti adayının ardından yüzde 41 ile ikinci oldu. İYİ Parti adayı yüzde 9 oy aldı. İttifak olmayacak gibi karar almak, biz milletvekillerinin boyunu aşar. Bu konuda kararı Parti Meclisleri verir."