GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
19 Ekim 2023 Perşembe 10:49

İYİ Parti’den o kareyle ilgili net açıklama: Geçiş söz konusu değil!

İYİ Partili Tire Belediye Başkanı Salih Atakan Duran’ın AK Parti’ye geçeceği iddialarıyla ilgili konuşan ve verilen fotoğrafı değerlendiren İYİ Parti İzmir İl Başkanı Sinan Bezircilioğlu, “Konu malumatım dahilinde. Her hangi bir yanlış durum yok. Herhangi bir geçiş de yok. Yapılan ziyaret sadece belediye başkanları arasında rutin olarak gerçekleştirilen bir nezaket ziyaretidir” dedi

Oktay GÜÇTEKİN /EGEDESONSÖZ - İYİ Parti’den 31 Mart 2019’da gerçekleştirilen yerel seçimlerde belediye başkanı olan ve sonrasında AK Parti’ye geçen isimlerin artması sonrası gözler İzmir’de İYİ Parti iktidarının olduğu Tire’ye çevrilmişti.

İlçede sık sık ‘AK Parti’ye geçecek’ iddialarının çıktığı Tire Belediye Başkanı Salih Atakan Duran için parti içinde hareketlilik yaşanırken, dün İYİ Parti’den AK Parti’ye geçen Nazilli Belediye Başkanı Engin Özvan ve İncirliova Belediye Başkanı Aytekin Kaya’nın Duran’ı ziyaret etmesi sonrası iddialar bir kez daha alevlenmiş durumda.

'NEZAKET ZİYARETİDİR'
İddialar hakkında Egedesonsöz’e konuşan  İYİ Parti İzmir İl Başkanı Sinan Bezircilioğlu, geçiş iddialarını yalanlarken “Konu malumatım dahilinde. Her hangi bir yanlış durum yok. Herhangi bir geçiş de yok. Yapılan ziyaret sadece  belediye başkanları arasında rutin olarak gerçekleştirilen bir nezaket ziyaretidir. Bunlar her belediyede olan şeyler” ifadelerini kullandı.