GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
17 Ekim 2023 Salı 10:43

İYİ Parti’den ‘Özgener’ yorumu… Seçimi nasıl etkiler?

İzmir Ticaret Odası Başkanı Mahmut Özgener’in İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığına aday olması halinde onu destekleyeceği yönündeki iddiaları değerlendiren İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı, İzmir Milletvekili ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ümit Özlale, “İzmir için çok önemli simalarından biri. Dolayısıyla Mahmut Bey'in adaylığı İzmir'deki yerel seçimleri sadece güçlendirir. İzmir’e ayrı bir renk katar. Ben aday çıktıktan sonra doğal olarak sadece kendimi desteklerim” dedi.

Oktay GÜÇTEKİN / EGEDESONSÖZ - Türkiye’de 14 ve 28 Mayıs Cumhurbaşkanlığı ve milletvekilliği seçimlerinin tamamlanması sonrası gözler genel seçimlere çevrilmişti.  

Genel seçimlerde Cumhuriyet Halk Partisi, İYİ Parti, Saadet Partisi, Gelecek Partisi, Deva Partisi ve Demokrat Parti bir araya gelerek 6’lı Masa ittifakını oluştururken, seçimlerin muhalefet adına kaybedilmesi sonrası ise masa da dağılımlar yaşanırken, İYİ Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı adaylığı için  İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı, İzmir Milletvekili ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ümit Özlale’yi açıklamıştı.

Özlale’nin açıklanmasının ardından ise birçok iddia ortaya atılırken, iddiaların başında ise İzmir Ticaret Odası Başkanı Mahmut Özgener’in AK Parti'den İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olması halinde ‘Özgener’i destekleyecek’ söylentileri olmuştu.

SEÇİMLERİ GÜÇLENDİRİR
İddialarına yanıt veren Özlale ise Özgener’e çok büyük saygı duyduğunu dile getirirken,  “Mahmut Özgener benim için sadece İzmir Ticaret Odası Başkanı değil, bir ağabey… Siyasete girmeden önce de sık sık görüştüğüm, görüşlerine çok saygı duyduğum, İzmir için çok önemli simalarından biri. Dolayısıyla Mahmut Bey'in adaylığı İzmir'deki yerel seçimleri sadece güçlendirir. İzmir’e ayrı bir renk katar. Ben aday çıktıktan sonra doğal olarak sadece kendimi desteklerim.  Ama Mahmut Bey de kendisi de bilir. Kendisini çok büyük bir sevgi ve saygı duyarım. Eğer o da aday olursa o zaman üç tane iyi aday arasında, ben, Mahmut Bey, CHP'nin adayı tam belli değil ama Tunç Bey olduğunu var sayalım, üçümüz arasında çok güzel bir yarış olur” ifadelerini kullandı.