GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
19 Ocak 2023 Perşembe 17:54

İYİ Parti’de kongre ateşi… Dervişoğlu’nun açıklaması sonrası dikkat çeken poz!

İYİ Parti İzmir İl Teşkilat yaşanan il başkanlığı adaylığı krizinde süreç Genel Merkez’e yansıdı. Ülkü Doğan ile Sinan Bezircioğlu’nun rakip olarak çıkmasının beklendiği kongre öncesinde İzmir İl Binası’nda Grup Başkanvekili Müsavat Dervişoğlu tarafından yapılan açıklamanın ardından Kurucular Kurulu üyesi ve Teşkilatlardan Sorumlu Genel Başkan Danışmanı Ömer Karakaş’ın Genel Başkan Meral Akşener ile poz vermesi dikkat çekti.

EGEDESONSÖZ- İYİ Parti İzmir İl Teşkilatı’nda dün üç adayın il başkanlığı adaylığından çekilme kararının açıklamasının ardından Sinan Bezircioğlu ile Ülkü Doğan iki aday olarak Pazar günü delegelerin kantarına çıkacak.

Süreç içerisinde parti içi ekipleşme ve genel merkez adayı tartışmaları yaşanırken bugün Grup Başkanvekili ve İzmir Milletvekili Müsavat Dervişoğlu ile çok sayıda milletvekilinin katılımı ile İl Binası’nda basın açıklaması gerçekleştirilmişti. Birlik mesajlarının verildiği toplantının hemen bitiminde atılan bir tweet ise dikkat çekti.

GÜÇ VE MORAL BULDUM
Kulislerde adaylardan Bezircioğlu’na destek verdiği iddia edilen Teşkilatlardan Sorumlu Genel Başkan Danışmanı Ömer Karakaş’ın Dervişoğlu’nun açıklamasının hemen ardından Genel Başkan Meral Akşener ile baş başa yaptığı toplantıdan sonra sosyal medyaya fotoğraf atması dikkatleri çekti. Karakaş açıklamasında “Genel Başkanımız Sayın Meral Akşener’e, illerimizde devam eden kongrelerimizle ilgili bilgi arz ettim. Kendisinin talimatlarını aldım. Güç ve moral buldum” dediği görüldü.

KULİSLERE YANSIYANLAR...
Edinilen göre Dervişoğlu’nun Ülkü Doğan lehine desteğinin olduğu aktarılırken Karakaş’ın attığı tweetin Dervişoğlu’nun yaptığı İzmir çıkarmasına cevap olarak algılandığı ve teşkilat tarafından manidar bulunduğu aktarıldı.

KIRKPINAR’DAN GİTMEME KARARI
Basın açıklamasında ise İl Başkanlığı görevi halen devam eden Hüsmen Kırkpınar’ın katılmaması da dikkat çekti. Edinilen bilgilere göre Kırkpınar’ın genel merkezi arayarak toplantıya katılıp katılmayacağı yönünde bilgi istediği, Kırkpınar’ın ise toplantıya katılmama yönünde karar aldığı kulislere yansıdı.