GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
27 Nisan 2018 Cuma 19:10

İYİ Parti'de adaylar belirleniyor: Çıray, İzmir dahil 20 ilden sorumlu!

Genel seçim öncesinde milletvekili adaylarının değerlendirileceği komisyonlar belli oldu. İYİ Parti’de 7 kişilik komisyon kurulurken Genel Sekreter ve İzmir Milletvekili Aytun Çıray kenten sorumlu olacak.

EGEDESONSÖZ- Genel seçim takviminin açıklanmasının ardından milletvekili aday adaylarının siyasi partilere olan başvuruları sürüyor. Partiler, değerlendirmeleri yapacağı önümüzdeki günler için yol haritasını belirlemeye başladı. Çok sayıda aday adayının büyük rağbet gösterdiği İYİ Parti’de genel merkez düzeyinde 7 kişilik komisyon kuruldu.

İl Plaka numaralarına göre sınıflandırma yapılırken İYİ Parti Genel Sekreteri ve İzmir Milletvekili Aytun Çıray kent dahil 20 ilden sorumlu oldu.

Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in de onayladığı komisyonda 1’den 27’ye kadar plaka numarası olan illerden Genel Başkan Yardımcıları İsmail Koncuk ve Koray Aydın olurken 28 ve 49 plakası arasındaki illerden Çıray ile birlikte Hayrettin Nuhoğlu çalışma yapacak. Listede yer alan 49’dan sonraki illerde ise tüm çalışmaları Alper Yılmaz ile Ümit Özdağ yürütecek.

İMZADA ETKİLİ OLANA AYRICALIK
Partinin, Meral Akşener’in aday olabilmesi için gereken 100 bin imza konusuna da ayrıca önem verdiği belirtildi. İmza kampanyalarında aktif görev alan, çalışmalarda geniş kitlelere hitap eden, imza sayılarında ciddi rakamları bulan kişilere pozitif ayrımcılık yapılacak. Aday belirleme listelerinde bu kişilere ayrıca önem verilecek.