GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
15 Mayıs 2023 Pazartesi 14:02

İYİ Parti'de 2 artı 2 seferberliği... Tutanaklara itiraz!

İzmirlilerin gösterdiği ilgiden dolayı mutlu olduklarını belirten İYİ Parti İzmir İl Başkanı Sinan Bezircilioğlu, milletvekilliği sayılarının artırabileceğini, "İkinci bölgede 2’nci sıra milletvekili adayımızda parlemantoya gidiyor. YSK tutanaklarına göre İzmir’de 1’inci bölgeden 2 ve 2’nci bölgeden 2 olmak üzere 4 milletvekilimizi TBMM’ye gönderiyoruz. Ancak bazı tutanaklardaki tespit ettiğimiz hatalı birleştirmelere itiraz edeceğiz" dedi.

Oktay GÜÇTEKİN / EGEDESONSÖZ - Milletvekilliği seçimleri sonuçları büyük oranda netleşirken siyasi partilerde sorun gördüğü yerlerde itirazlarını sürdürüyor.

TBMM'ye 28 milletvekili gönderecek olan İzmir'de İYİ Parti 2018 seçimlerine oranla oyunu arttıran en dikkat çekici parti olurken, 2018 genel seçimlerinde Müsavat Dervişoğlu ve Aytun Çıray'ı TBMM'ye gönderen İYİ Parti'de 14 Mayıs seçimlerine göre henüz kesinleşmeyen sonuçlara göre 1'inci bölgeden Hüsmen Kırkpınar ve Ümit Özlale, 2'nci Bölgeden ise Müsavat Dervişoğlu 28'inci dönem için vize alan isimler olmuştu.

Gelinen süreci Ege'de Sonsöz'e değerlendiren İYİ Parti İzmir İl Başkanı Sinan Bezircilioğlu dikkat çekici açıklamalarda bulundu.

TUTANAKLARA İTİRAZ EDECEĞİZ
Milletvekilliği seçimlerini değerlendiren ve dikkat çekici bir bilgi veren Bezircilioğlu,"İkinci bölgede 2’nci sıra milletvekili adayımızda parlemantoya gidiyor. YSK tutanaklarına göre İzmir’de 1’nci Bölge’den 2 ve 2’nci Bölge’den 2 olmak üzere 4 milletvekilimizi TBMM’ye gönderiyoruz. Ancak bazı tutanaklardaki tespit ettiğimiz hatalı birleştirmelere itiraz edeceğiz. Yurtdışından gelen oyları da bekliyoruz. Yani bu süreç ile ilgili mücadelemizi sürdürüyoruz. Akşam üzerine doğru bu konuların netleşmesini bekliyrouz. 2+2’yi netleştirmeyi hedefliyoruz" dedi.

HER ZAMAN SAHADA OLACAĞIZ 
İzmir'deki sandık sonuçlarını da yorumlayan Bezircilioğlu, "İzmir’de geçen seçime göre daha olumlu bir netice aldık. İzmirli vatandaşlarımızın teveccühüne teşekkür ediyoruz. İYİ Parti İzmir'in olduğu gibi Türkiye'nin yükselen değeri olmaya devam edecektir. Biz partimizi daha yukarı taşımak için il ve ilçe teşkilatlarımız olarak elimizden geleni yapacağız. Genel merkezimiz ve Genel Başkanımız Meral Akşener'in Türkiye çapınca estirdiği olumlu hava ile bunu birleştirip daha güzel neticiler almak için her zaman sahada olacağız" ifadelerini kullandı