GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
7 Ocak 2024 Pazar 23:54

İYİ Parti aday belirlemede son virajda!

Yerel seçimlere adım adım yaklaşılırken bir yandan da gözler iş birliği olmadan yarışa katılma kararı alan İYİ Parti’ye çevrildi. Yerel seçim gündemiyle Antalya’da 13-14 Ocak’ta istişare kampı yapılacak. İstanbul ve Ankara adaylarının ise ocak ayının sonuna kadar açıklanması bekleniyor. Ayrıca parti üst yönetiminde belirlenen 20 bölge koordinatörü de saha çalışmalarına başlayacak.

İYİ Parti bugüne kadar 4 büyükşehir belediyesinin adaylarını kamuoyuna tanıttı. Sonra olarak da İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener Bursa adaylarının Selçuk Türkoğlu olduğunu duyurdu. Yine isim vermeden eski ittifak ortağı CHP’ye yüklendi.

İYİ Parti’nin henüz İstanbul ve Ankara adayları belli değil. Öncesinde yerel seçim gündemiyle İYİ Parti kampa girecek. Antalya’da 13-14 Ocak’ta istişare kampı yapılacak. Kurmaylar, yerel seçim hazırlıklarıyla ilgili Genel Başkan Meral Akşener'e görüş bildirecek.

Ayrıca İYİ Parti milletvekilleri, başkanlık divanı ve genel idare kurulu üyeleri, seçim bölgelerine gitmeye başlayacak. 10 kategoride yapılacak çalışmalarda kurmaylar, teşkilat ziyaretlerinde iş birliği olmadan seçim kararının neden alındığını anlatacak. CHP ile yaşanan yol ayrımının sebepleri anlatılacak. Ziyaretlerde esnaf ve sivil toplum kuruluşlarıyla da bir araya gelinecek.