GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
10 Ocak 2024 Çarşamba 16:05

İYİ Parti İzmir kaynıyor... Genel merkeze 'istifa' resti!

İYİ Parti İzmir’de yaşanan Özlale-Bezircilioğlu arasında yaşanan kriz sonrası istifası istendiği iddia edilen İl Başkanı Sinan Bezircilioğlu kararını verdi. Edinilen bilgilere göre istifa talebini reddeden Bezircilioğlu görevden alınana kadar il başkanlığı koltuğunda oturmaya devam edeceğini yönetimine bildirdi. İl yönetimi ise Bezircilioğlu’na tam destek verirken, il başkanının alacağı her türlü kararda arkasında duracaklarını ilettikleri belirtildi.

Oktay GÜÇTEKİN / EGEDESONSÖZ - İYİ Parti’de İzmir’de İl Başkanı Sinan Bezircilioğlu ile İYİ Parti İzmir Milletvekili ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ümit Özlale arasında esen soğuk rüzgarlara bu kez genel merkez dahil odu.

Uzun bir süredir aralarında kara kedi olan Özlale ile Bezircilioğlu’nun sık sık karşı karşıya gelmesi sonrası 31 Mart seçimlerinde ‘çatlak’ istemeyen İYİ Parti Genel Merkezi konuyu masaya yatırdı.

Kulislere yansıyan bilgilere göre Özlale’nin başta kampanya süreci olmak üzere çeşitli nedenleri öne sürerek genel merkeze Başkan Bezircilioğlu’nu şikayet ettiği aktarıldı. Süreç ile ilgili çalışma yürüten genel merkez ise Bezircilioğlu’na ‘istifa et’ talimatı geldiği öğrenildi.

GÖREVDEN ALMA OLURSA TOPLU İSTİFA!
Yaşanan kriz sonrası ise İYİ Parti İzmir İl Yönetimi parti binasında bir araya geldi. Saat 13:00'da başlayan toplantı yaklaşık 2 saat sürdü.

Edinilen bilgilere göre 'istifa' konusunun gündeme geldiği toplantıda Bezircilioğlu’nun istifa etmek istemediği ve il yöneticilerinin de buna tam destek verdiği belirtildi. Bezircilioğlu'nun istifa etmemesi gerektiği yönünde görüş bildiren yöneticiler, olası bir genel merkez tarafından görevden el çektirilmesi halinde ise toplu halde istifa edebileceklerini ve il başkanını yalnız bırakmayacaklarını ilettiği iddia edildi.