GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
27 Mart 2023 Pazartesi 12:23

İYİ Parti İzmir’de aday adayları vitrinde… Bezircilioğlu: Çok güçlü bir kadro ile geliyoruz!

Aday adayları toplantısının ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulunan İYİ Parti İzmir İl Başkanı Sinan Bezircilioğlu, AK Parti ve CHP’ye de ulaşılan aday adaylığı sayısı ile İYİ Parti karşılaştırılmasının sorulması üzerine “Sayısal olarak bakmakta fayda var. Bizim başvurana aday adayları incelediğimiz zaman, teşkilatlarımızda yıllardan beri hizmet vermesi hasebiyle çok güçlü bir aday adayı kadrosu ile temayül yoklamasına gidiyoruz” dedi.

Oktay GÜÇTEKİN / EGEDESONSÖZ - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın genel seçimlerin 14 Mayıs'ta yapılacağını açıklamasının ardından partilerde milletvekilliği aday adaylığı süreci hareketlenmişti.

Aday adaylığı sürecini tamamlayan siyasi partilerden olan İYİ Parti’de de İzmir teşkilatında 66 isim aday adaylığı için başvurusunu gerçekleştirmişti. Sürenin tamamlanmasının ardından İYİ Parti İzmir İl Binası’nda bir araya gelen aday adayları, toplantı gerçekleştirirken, yapılan görüşmeler sonrası İYİ Parti İzmir İl Başkanı Sinan Bezircilioğlu basın toplantısı düzenleyerek aday adayları ile poz verdi.

'81 İLDE OLDUĞU GİBİ…'
2 Nisan tarihinde temayül yoklamasını gerçekleştireceklerini belirten Bezircilioğlu, "14 Mayıs seçimlerine yönelik partimizin İzmir teşkilatları olarak aday adaylığı süreci başvurusunu geçtiğimiz Cuma günü tamamladık. Kuvvetle muhtemel 2 Nisan Pazar günü parti üyelerimiz takılacağı temayül yoklamaları ile aday adaylık sürecini İzmir teşkilatları olarak tamamlayıp, 9 Nisan’da da genel merkezimin 81 ilde olduğu gibi İzmir’de de milletvekilliği adaylığı listesini açıklamasını bekliyoruz" dedi.

'DEMOKRASİYİ SAĞLAMAK İÇİN…'
Aday adayı sayısından mutluluk duyduğunu belirten Bezircilioğlu, “İzmir’de toplam 66 aday aday adayı var. Bir partinin gücü o partiye gösterilen teveccüh ile ölçülür. Ben bu sayıyı parti içi demokrasinin tecelli etmesi açısından önemsiyorum. Türkiye'ye demokrasiyi getirmeyi vaat eden partimizin önce kendi içinde demokrasiyi sağlamak için temayül yoklamasını tüm partililerle yapmaktadır” diye konuştu.

'ÇOK GÜÇLÜ BİR LİSTE İLE GİDİYORUZ'
Birinci parti olacaklarını vurgulayan Bezircilioğlu, AK Parti ve CHP’nin aday adaylığı sayısından geride kalmalarının öneminin olmadığını vurgularken, “Sayısal olarak bakmakta fayda var. Bizim başvuran aday adaylarını incelediğimiz zaman, teşkilatlarımızda yıllardan beri hizmet vermesi hasebiyle çok güçlü bir aday adayı kadrosu ile temayül yoklamasına gidiyoruz” ifadelerin kullandı.

'CİDDİ ÜYE KAYDI ALIYORUZ'
İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in 6’lı Masa’dan ayrılması sonrası yaşanan istifaların ve partinin İzmir'deki oy oranlarının sorulmasına yanıt veren Bezircilioğlu, “İstifa eden üyelerin büyük bir kısmı geri döndü. Onun dışında ciddi bir teveccüh var. Rakam olarak bir veri yok ancak ciddi bir teveccüh söz konusu. Ciddi üye kaydı alıyoruz. Bu süreçte ne kadar faydalı bir iş yaptığımızı anlattıkça oy oranın artacağına inanıyorum” dedi.