GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
19 Kasım 2018 Pazartesi 15:52

İYİ Parti İl Başkanı Kırkpınar: Yerelde ittifak olmaz!

İzmir İl Başkanı Kırkpınar, Balçova, Narlıdere ve Torbalı’ya atanan yeni ilçe başkanlarını il binasında kamuoyuna tanıttı. Kırkpınar, 25 Kasım’da İzmir’de Ege Bölge toplantısı yapılacağını açıkladı. CHP ile yerel seçimlerde kurulması gündemde olan ittifaka dair konuşan Kırkpınar, “Bu ittifakı bir kere düzeltmek lazım. Parlamento seçimlerinde ittifak olur ama yerel seçimlerde olmaz. Yerelde kimsenin oyu kimseye sayılmaz” dedi.

Mehmet İŞLER /EGEDESONSÖZ- İYİ Parti İzmir İl Teşkilatı’nda 3 ilçe başkanı daha belli oldu. İl Başkanı Hüsmen Kırkpınar, il binasında Balçova, Narlıdere ve Torbalı’ya atanan ilçe başkanlarını tanıttı. Buna göre Balçova İlçe Başkanı Hicran Helezür, Narlıdere İlçe Başkanı Derya Türkgülü, Torbalı İlçe Başkanı ise Abdülbaki Akyüz oldu. Kırkpınar ayrıca gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu. 25 Kasım Pazar günü İzmir’de gerçekleştirilecek Ege Bölge toplantısı üzerinden açıklama yaparken Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) ile yerel seçimlerde yapılacak olası ittifaka ilişkin konuştu.

3 TANE BELLİ OLDU 5 TANESİ DE CUMA GÜNÜ NETLEŞECEK
Kırkpınar, “İYİ Parti olarak yaşadığımız bir süreç var. Atanan 81’inci il başkanı olarak 17 Ekim’de göreve başladım. Daha sonra 9 Kasım’da il yönetim kurulu belli oldu ve 20 ilçenin başkanı atandı. Bugün de 3 ilçe başkanımız atandı. Geriye kalan 7 ilçeden 5 tanesi ise Cuma günü paylaşacağım” dedi.

25 KASIM’DA BÖLGE TOPLANTISI YAPILACAK
İzmir’de gerçekleştirilecek Ege Bölge toplantısına dair bilgi veren Kırkpınar, “Geçtiğimiz hafta sonu görüşmemiz oldu. Ege Bölgesi’ndeki 8 ilin yönetim kurulu üyeleriyle birlikte bir toplantı yapılacak. Sonrasında ilçelerle birlikte olacak herhalde. 25 Kasım Pazar günü Kültürpark’taki İsmet İnönü Kültür Merkezi’nde yapılacak. Saat 09:00 ile 17:00 arası gerçekleşecek. Formatla ilgili bilgi gelecek” diye konuştu.

YERELDE İTTİFAK OLMAZ!
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in üzerinde çalışma yürüttüğü ittifak için gelen soruya cevap veren Kırkpınar, “Sizle beraber takip ediyoruz. Yukarıdan aşağıya bir haber geldiğinde önce sizinle paylaşacağız. Bu ittifakı bir kere düzeltmek lazım. Parlamento seçimlerinde ittifak olur ama yerel seçimlerde olmaz. Yerelde kimsenin oyu kimseye sayılmaz” açıklamasını yaptı.

YENİ BAŞKANLAR NE DEDİ?
Buluşmada Torbalı İlçe Başkanı Abdülbaki Akyüz de konuştu. Akyüz,  “Bizi bu göreve layık görenlere teşekkür eiyorumn. İnşallah güvenlerini boşa çıkarmayacağız. Gece gündüz demeden çalışacağız ve her türlü mücadeleyi göstereceğiz” dedi.

Balçova İlçe Başkanı Hicran Helezür de, “Beni bu göreve layık gördüğünüz için telekkür ederim. Elimizden gelen her türlü çalışmayı yapacağız. İl başkanlığımızı utandırmayacağız” diye konuştu.  Uzun yıllar AK Parti’de siyaset yaptığı belirtilen Narlıdere İlçe Başkanı Derya Türkgülü, ise hastalığından dolayı il binasına gelemedi.