GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Ekonomi
7 Kasım 2023 Salı 14:52

İTOB’da 'başkansız' devir-teslim!

İTOB Organize Sanayi Bölgesi'nin Yönetim Kurulu Başkanı Onur Acar, olağanüstü kurulda başkanlığı kaybetmesinin ardından gerçekleştirilen devir teslim törenine katılmadı.

Diren ÇELİK/EGEDESONSÖZ- İTOB Organize Sanayi Bölgesi Yönetimi’nde yaşanan olağanüstü genel kurulda, başkanlık görevini yürüten Onur Ramazan Acar, rakibi sanayici Faruk Uğurlu’ya karşı seçimi kaybetmişti.

Oldukça gergin bir atmosferde gerçekleştirilen genel kurulda Uğurlu 174 oy alırken Acar 60 oyda kalmıştı.

Genel kuruldaki gerilim ise bu kez devir teslim törenine yansıdı. Eski başkanın yeni yönetime görevi teslim etmeye gelmemesi dikkat çekti. Devir teslime törenine, Onur Acar yerine eski başkan vekili Mustafa Sivridağ geldi. Sivridağ, yeni yönetimi tebrik ederek görevi devretti.

NE OLMUŞTU?
Menderes'teki İTOB Organize Sanayi Bölgesi'nin Yönetim Kurulu Başkanı Onur Acar, yönetim kurulunun düşürülmesinin ardından yaptığı yazılı açıklamada EBSO Başkanı Ender Yorgancılar ve İZTO Başkanı Mahmut Özgener ile iki odanın meclis üyelerinin İTOB genel kurul üyelerini arayarak kendisini hedef alan görüşmeler yaptıklarını ve Faruk Uğurlu’yu desteklediklerini iddia etmişti.

Yeni başkan Uğurlu ise Egedesonsöz’e yaptığı açıklamada Acar döneminde sanayicilerin haksız yere arsalarına el konulduğuna dair bilgilerin kendilerine ilettiğini belirterek “Hiçbir sanayicinin ne arsasına ne de binasına el konulmasına asla fırsat vermeyeceğim. Geriye dönük denetlemeler olacak” dedi.