GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
19 Eylül 2024 Perşembe 12:20

İTOB Organize Sanayi’deki merkeze adı verildi: Şehit itfaiyecinin adı yaşatılacak

Geçen yıl Menderes’te çıkan orman yangınında yaralanan ancak tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayan orman yangın personeli Mustafa Gürpınar’ın adı, İTOB Organize Sanayi Bölgesi’ndeki İtfaiye Grubu’na verildi. İTOB OSB Yönetim Kurulu Başkanı Faruk Uğurlu, şehit ormancının bir kahraman olduğunu söyledi

EGEDESONSÖZ - 10 Temmuz 2023 tarihinde Menderes’te çıkan orman yangınına müdahale esnasında yaralanan ancak tüm kurtarma çabalarına rağmen şehit olan Gaziemir Orman İşletme Müdürlüğü’nde görevli orman yangın söndürme personeli Mustafa Gürpınar’ın adı İTOB Organize Sanayi Bölgesi bünyesindeki İtfaiye Grubu’na verildi. Törene şehidin mesai arkadaşları, İTOB OSB Yönetim Kurulu üyeleri, personel ve şehidin eşi Şeyda Akyol Gürpınar da katıldı.

TEKLİF, İZMİR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE MECLİSİNDE KABUL EDİLMİŞTİ
İTOB OSB Yönetim Kurulu’nun teklifi ile gündeme alınan ve İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi’nde oybirliği ile kabul edilen kararla şehit itfaiyecinin adı, “İTOB Mustafa Gürpınar İtfaiye Merkezi”nde yaşayacak. OSB Yönetim Kurulu üyesi Murat Yücebaş, “Mustafa Gürpınar İtfaiye Merkezi" adını alan merkezin, kahraman ormancının cesaretini ve fedakarlığını simgeleyeceğini, ailesine maddi ve manevi katkılarının devam edeceğini söyledi.

İTOB OSB Yönetim Kurul Başkanı Faruk Uğurlu ise Mustafa Gürpınar’ın daha önce iki ayrı yangında ölümden dönmüş bir yangın söndürme personeli olduğunu hatırlatarak, “Yeşil vatan uğruna hayatını kaybeden Mustafa Gürpınar’ı rahmetle, saygıyla anıyoruz” dedi. Uğurlu, şehidin eşi Şeyda Akyol Gürpınar’a plaket verdi.