GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Ekonomi
5 Nisan 2016 Salı 10:27

İTO’nun yeni binasında üçüncü perde!

İzmir Ticaret Odası yeni hizmet binası sürecinde inşaat ihalesine giriyor. Kordon mimarisini yansıtacak projenin ihalesi 25 Nisan’da gerçekleşecek.

Onur DENİZ/EGEDESONSÖZ - İzmir Ticaret Odası (İTO)  yeni hizmet binasının yapım sürecinde tekrar ihale sürecine giriyor.

Mülkiyeti İTO’ya ait, Alsancak birinci Kordon üzerinde yer alan İTO Lokali ve dershanenin bulunduğu binanın yapım aşamasında 4 kaleme ayrılan yapım sürecinde geçtiğimiz dönem Mevcut Binaların Yıkım İhalesi, İKSA İhalesi’ni gerçekleştirmişti.

YENİ BİNADA ÜÇÜNCÜ PERDE
Geçtiğimiz yaz yıkım işleminin gerçekleşmesinin ardından temel çalışmaları da tamamlandı. Oda yönetimi şimdi de Yeni Hizmet Binası İnşaat İhalesi için devreye girdi. İnşaat ihalesine girmek isteyen firmalar 25 Nisan 2016 tarihi saat 17.00’a kadar firmaları tanıtan dosyaları İTO Şehircilik, Planlama ve İnşaat Müdürlüğü’ne teslim edecek.

2017 SONUNDA TAMAMLANACAK
2017’nin sonuna doğru tamamlanması planlanan yeni hizmet binasın projesi son halini aldı. Konak Belediyesi tarafından reddedilen 300 araçlık otoparkın kaldırılmasının ardından binada oda üyelerinin de kullanabileceği 500 kişiye yaklaşan çok amaçlı ana  salon, toplantı salonları, ikili görüşme alanları, restoran, kafeterya, sergi salonu, eğitim sınıfları, kiralık katlar yer alacak.

KORDON MİMARİSİNE ÖZEL PROJE
Öte yandan Kordon üzerinde yapımı gerçekleşecek binanın mimarisi için özel çalışma gerçekleştirildi. Binanın denize bakan tarafı, bölgede yer alan tarihi binalara uygun mermer görünümü içerisinde olurken, arka cadde üzerindeki bölümü ise Avrupa mimarisine uygun olacak.