GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Ekonomi
6 Temmuz 2017 Perşembe 13:35

İTO’dan emlak vergisi için üyelere çağrı

İzmir Ticaret Odası tarafından yapılan açıklamada 2018 yılı için belirlenen emlak vergi değeri tespiti ile ilgili oluşabilecek olumsuzluklara karşı üyelerine vergi mahkemeleri nezdinde bireysel dava açabileceklerini çağrısında bulundu.

EGEDESONSÖZ - İzmir Ticaret Odası (İTO), 2018 yılı için uygulanacak emlak vergileri için üyelerine çağrıda bulundu. İTO Yönetim Kurulu tarafından yapılan çağrıda şunlara yer verildi:

"2018 yılına ait uygulanacak emlak vergi değerinin tespitiyle ilgili asgari ölçüde arsa ve arazi metrekare birim değer takdir işlemleri tamamlanarak karara bağlanmış ve bu kararlar Odamız ve ilgili diğer kurumlara tebliğ edilmeye başlanmıştır.

Geçtiğimiz yıllarda, söz konusu kararlara itiraz edebilecek kurumlar arasında yer alan Odamız, karar bağlanan arsa ve arazi metrekare birim değerlerine karşı davalar açarak takip etmiştir.

213 sayılı Kanun’un mükerrer 49 uncu maddesinin (b) fırkasında yer alan “Takdir komisyonlarının bu kararlarına karşı kendilerine tebliğ edilen kurum, daire, teşekküller ve ilgili mahalle ve köy muhtarlıkları on beş gün içinde ilgili vergi mahkemesi nezdinde dava açabilirler” hükmünün Anayasa Mahkemesi’nin 13.10.2012 tarih ve 28440 sayılı R.G.’de yayımlanan 31.05.2012 T., 2011/38 E. Ve 2012/89 K. sayılı Kararı ile iptal edilmesi ile birlikte takdir komisyonları kararına ilgili mükellefler tarafından da dava açılabilir hale gelmiştir.

Dolayısıyla karara bağlanan asgari ölçüde arsa ve arazi metrekare birim değerlerinin, ilgili belediyelerden/muhtarlıklardan takip edilerek karara karşı ilgili vergi mahkemesi nezdinde bireysel olarak dava açabileceğini kamuoyuna duyururuz"