GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
13 Eylül 2022 Salı 11:07

İSİG Meclisi kara tabloyu açıkladı... Utandıran ikincilik!

İSİG Meclisi’nin açıkladığı rakamlara göre geçtiğimiz ay İzmir genelinde 13 işçi çalışırken yaşamını yitirdi. 2022’nin ilk 8 ayında 51 işçinin hayatını kaybettiği İzmir, İstanbul’dan sonra ikinci sırada yer aldı.

EGEDESONSÖZ – İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği Meclisi Ağustos ayı raporunu açıkladı. Haberlere, işçi ve işyeri hekimlerinin verdiği bilgilere dayandırılarak oluşturulan rapora göre Ağustos ayında 186 işçi alınmayan iş güvenliği önlemlerinden dolayı çalışırken öldü. Yıl genelinde ise hayatını kaybeden işçi sayısı bin 202’ye çıktı.

Yıl genelinde en fazla ölümlü iş kazaları tarım, inşaat, taşımacılık, metal ve büro iş kollarında yaşanırken ölüm sebeplerine göre ilk sıralarda trafik, servis kazalarında, ezilme, göçük ve düşme yer aldı. Bin 202 işçinin 80’ini kadın işçiler oluştururken 48 çocuk da çalışırken hayatını kaybetti. Yine rapora göre 67 göçmen ve mülteci işçi de çalışırken öldü.

İZMİR İKİNCİ SIRADA!
Açıklanan raporda İzmir verileri de yer aldı. Geçtiğimiz ay İzmir’den 13 işçi alınmayan iş güvenliği önlemlerinden dolayı hayatını kaybetti. Yıl genelinde İzmir’de hayatını kaybeden işçi sayısı ise 51’e yükseldi. İzmir, İstanbul’dan sonra en fazla iş cinayetinin yaşandığı kent oldu.