GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
7 Eylül 2018 Cuma 10:48

İKÇÜ'deki torpil iddialarına Rektör Yardımcısı'ndan yanıt!

“İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi (İKÇÜ) Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksek Okulu (MYO) Dişçilik Hizmetleri bölümündeki iki öğretim görevlisi kadrosuna, rektör yardımcılarının kızları atandı” iddialarına Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İrfan Karadede’den yanıt geldi.

Prof. Dr. Dr. Karadede konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Yapılan işlem sadece, yeterli kadrolu öğretim elemanı temin edilene kadar, öğrencisi bulunan ancak kendi kadrosunda hiçbir öğretim üyesi bulunmayan 2 yıllık Sağlık Hizmetleri MYO Dişçilik Hizmetleri Bölümü’nün 2018-2019 eğitim ve öğretim yılı başlamadan, öğrencilerin mağduriyetinin önüne geçilmesi için acilen desteklenmesi ve koordinasyonu ile ilgili olarak geçici bir kurum içi görevlendirmeden ibarettir. Dr. Karadede’nin İKÇÜ dışında, iki farklı üniversitede peş peşe 3 yıl boyunca, MYO Dişçilik Hizmetleri bölümünde kadrolu ‘Öğretim Görevlisi’ olarak çalışma deneyimi olması ve Sağlık Hizmetleri MYO Müdürünün teklifi üzerine bu geçici kurum içi görevlendirme yapılmıştır” dedi. Prof. Dr. Dr. Karadede, ‘Bu durum akademik bir yükselme olmadığı gibi aksine uluslararası düzeyde birçok bilimsel proje yürüten ve aktif sağlık hizmeti sunan bir akademisyen açısından ekstra bir yüktür. Bu ek iş yükü, haberde torpilmiş gibi gösterilmiş ve ‘ortodonti bilim doktoru’ unvanına sahip bir akademisyenin MYO Dişçilik Hizmetleri Bölümündeki geçici görevi için liyakatı sorgulanmıştır. Üstelik haberde bir kadro (maaş) ataması varmış gibi gösterilmiştir” diye konuştu.

Dr. Beyza Karadede’nin Londra, St. George’s University ve Kingston Hospital’da uzun süreli deneyimi bulunduğunun altını çizen Prof. Dr. Dr. Karadede, çeşitli alanlarda çok sayıda (116) bilimsel faaliyeti; yurtdışı ve uluslararası saygın bilimsel toplantılarda davetli konuşmacı, devam etmekte olan ikinci doktora eğitimi ve İstanbul’da iki farklı üniversitede peş peşe 3 yıl boyunca, MYO Dişçilik Hizmetleri bölümünde kadrolu “Öğretim Görevlisi” olarak çalışma deneyimi ve yetkinliğinin fazlasıyla bulunduğunu ifade etti.

Prof. Dr. Dr. Karadede şunları söyledi: “Gazetecilik ilkeleri gereği görüşümüze başvurulmuş olsaydı, kadro atamasının söz konusu olmadığı ve hiçbir akademik çalışması olmadığı iddia edilen bir akademisyenin 116 bilimsel faaliyeti bulunduğu bilgisine erişilebilirdi” dedi. Prof. Dr. Dr. Karadede, “Böyle bir ithamla karşılaşmış olmak beni ve genç bir akademisyen olan kızımı rencide etmiştir. Haberde öne sürülen yaklaşımla, üniversitelerde görev yapan ve birileriyle kan bağı olan pek çok değerli bilim insanı da değersizleştirilmiştir” 

Dr. BEYZA KARADEDE’NİN  KISA ÖZGEÇMİŞİ

EĞİTİMİ: Orta öğretimi Denizli Erbakır Fen Lisesinde tamamladı. Yeditepe Üniversitesi hazırlık sınavından (İngilizce Proficiency) muaf oldu ve 2011 yılında Yeditepe Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesini bitirdi. Gazi Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Ortodonti Anabilim Dalında başladığı doktora eğitimini, Yeditepe Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Ortodonti Anabilim Dalı’nda, “Farklı İskeletsel Yüz Tiplerine Sahip Bireylerin Maksilla Ve Mandibula Hacimlerinin Konik Işınlı Bilgisayarlı Tomografi Yöntemi İle İncelenmesi” isimli tezi ile 2015 yılında tamamladı ve “Ortodonti Bilim Doktoru” ünvanını aldı. Tıp Fakültesi Histoloji ve Embriyoloji Anabilim Dalında başladığı ikinci Doktora eğitimi devam etmektedir.

AKADEMİK DENEYİM  VE  TECRÜBESİ:

- İstanbul Nişantaşı Üniversitesi Meslek Yüksekokulu, Ağız ve Diş Sağlığı Programı kadrolu “Öğretim Görevlisi”, 2013-2014 eğitim öğretim dönemi

- İstanbul Bilgi Üniversitesi Meslek Yüksekokulu, Dişçilik Hizmetleri Bölümü Ağız ve Diş Sağlığı Programı kadrolu “Öğretim Görevlisi”, 2014-2015 ve 2015-2016 eğitim öğretim dönemi

- Londra, St. George’s University Department of Maxillofacial Surgery, 2016

- Londra, Kingston Hospital Department of Dentistry, 2016  

- İzmir Katip Çelebi Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Ortodonti Anabilim Dalı Yrd.Doç.Dr., 2017 Şubat

- Üniversite içi ve dışı çok sayıda çalışma ve bilimsel; komisyon, ve kurul görevleri

YAYINLARI:  3’ü SCI, 1’i uluslararası hakemli dergide olmak üzere 4 yayını;  uluslararası kongre ve toplantılarda 12’si sözlü ve 22’si poster, ulusal kongrelerde ise 2’si sözlü olmak üzere toplam 36 bildiri sunumu;  10’u bitmiş olmak üzere yönettiği toplam 12 bilimsel tezi; 1’i “The Royal College of Surgeons of England, London & Aesculap Academia” tarafından düzenlenen “ORTHOGNATHIC SURGERY” sempozyumunda olmak üzere toplamda 4 uluslararası bilimsel toplantıda davetli konuşması;  3 panelde davetli konuşması;  14 sertifikasyon program eğitimi;  26 (uluslararası ve ulusal) kurs katılımı;  20 (uluslararası ve ulusal) kongre ve sempozyum katılımı;  14 farklı derste ögretim üyeligi de olmak üzere diğer bilimsel çalışmalarıyla birlikte toplamda 116 bilimsel faaliyeti mevcuttur.