GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
1 Mart 2016 Salı 15:49

İGC’den sert tepki: Kayyum değil kıyım!

Kayyum atanan Koza-İpek Holding'in kanalları Kanaltürk, Bugün TV, Bugün Gazetesi, Millet Gazetesi ve Kanaltürk Radyo'yu barındıran medya grubunun kapatılmasını İGC Başkanı Dikmen’den sert tepki geldi.

Kayyum atanan Koza-İpek Holding'in kanalları Kanaltürk, Bugün TV, Bugün Gazetesi, Millet Gazetesi ve Kanaltürk Radyo'yu barındıran medya grubunun kapatılmasını değerlendiren İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Misket Dikmen, “Bu kurumda çalışan 500 emekçi arkadaşımız işsiz kalmıştır. Bu resmen kıyımdır” dedi.

Dikmen şu açıklamayı yaptı: “İpek Koza Holding’e bağlı kurumlarda çalışan 500’e yakın emekçi arkadaşımız kapının önüne konuldu. İşsiz gazeteciler ordusuna yeni neferler katıldı. Yaratılan kriz ortamında bedeli yine emekçiler ödüyor. Gazetelere el koyma ve kapatmak bu kadar basit olmamalıdır. Bunu kabul etmemiz mümkün değildir. Siyasi çekişmeler nedeniyle medya organlarına el konulması ve kapatılmasının örneklerini ancak totaliter yönetimlerde görmekteyiz. Bu yaşananlar diğer medya kuruluşlarının kendilerini baskı altında hissetmesine neden oluyor. Bu da beraberinde otosansürü getiriyor. Önce el konulup ardından kapatılmak sansürden de öte bir uygulamalıdır. Halkın haber alma özgürlüğüne vurulmuş bir darbedir. Bu, kayyum değil kıyımdır.”