GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
18 Ocak 2016 Pazartesi 12:50

İGC Başkan Dikmen'den Hrant Dink mesajı

İzmir Gazeteciler Cemiyeti (İGC) Başkanı Misket Dikmen, Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink’in öldürülüşünün 8’inci yılı nedeniyle bir anma mesajı yayınladı.

Dikmen mesajında şunları söyledi: “8 yıl önce sokak ortasında katledilen meslektaşımız Hrant Dink’i saygı ve özlemle anıyoruz. Hrant Dink davası yavaş ilerliyor. Gerçek sorumlulara ulaşmak neden bu kadar uzun sürüyor? Davayı soruşturan savcılar görevden alınıyor, konu hakkında kitap yazan gazeteciler içeri atılıyor. Bugün gelinen noktada davanın tanıkları, sanıkları, savcıları en önemlisi de verilen kararlar yeniden kurgulanıyor.  Bu ülkede çok sayıda meslektaşımız karanlık cinayetlere kurban gitti. Bu cinayetlerin hemen hiçbiri tam anlamıyla aydınlatılamadı. Yine bizim ülkemizde çok sayıda meslektaşımız sahte ve düzmece delillerle zindanlara atılıyor, çürütülmeye çalışılıyor. Bugün ülkemizde yaşananlar bir kez daha göstermiştir ki, adalete olan güven en temelden sarsıntıya uğramıştır. Hak, hukuk, adalet sallanmaktadır. Buradan yetkililere sesleniyoruz. Gazeteci Hrant Dink cinayetinin sorumluları yargı önünde hesap verene kadar mücadelemizi sürdüreceğiz.”

HRANT DİNK KİMDİR?
Hrant Dink, 15 Eylül 1954’te Malatya’da doğdu. İstanbul Üniversitesi Fen Fakültesi’nde Zooloji, ardından da felsefe eğitimi aldı. Mesleğe 1990’lı yıllarda Ermenice yayımlanan günlük Marmara Gazetesi’nde “Çutak” rumuzuyla, kitaplara yönelik eleştiri yazıları yazarak başladı. Haftalık Türkçe ve Ermenice Agos Gazetesi’ni kurdu ve Genel Yayın Yönetmeni olarak görev yaptı. Yeni Yüzyıl ve Birgün’de yazdı. Türk ve yabancı basında dile getirdiği görüşleriyle dikkat çekti. Almanya, Hollanda ve Norveç’te düşünce özgürlüğü alanında önemli üç ödülün sahibi oldu. Yazıları nedeniyle çok sık gözaltına alındı, hakkında çok sayıda dava açıldı. Kurucusu olduğu Agos Gazetesi önünde,  19 Ocak 2007’de uğradığı silahlı saldırı sonucu öldürüldü.