GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
3 Şubat 2022 Perşembe 11:57

İEKKK'nin yeni Başkanı Kasalı'dan ilk mesaj!

Mübadillerle ilgili söylemleriyle eleştirilerin hedefi olan İzmir Ekonomik Kalkınma ve Koordinasyon Kurulu Başkanı Sıtkı Şükürer’den görevi devralan yeni Başkan Mehmet Ali Kasalı, Başkan Tunç Soyer’ın ısrarı üzerine dört gün sonra teklifini kabul ettiğini açıkladı, “Böyle bir teklif beklemiyordum.  İzmir’in ekonomik anlamdaki potansiyelini daha iyi harekete geçirecek bir mekanizmayı daha işler hale getireceğim” dedi

Muhittin AKBEL / EGEDESONSÖZ – İzmir Ekonomik Kalkınma ve Koordinasyon Kurulu’nda (İEKKK) beklenen görev değişikliği, dün yapılan toplantıda gerçekleşti. Mübadillerle ilgili söylemleri nedeniyle eleştirilerin hedefinde olan Sıtkı Şükürer, göreve yeniden aday olmazken, İEKKK üyesi, Batı Anadolu Sanayici ve İşadamları Dernekleri Federasyonu (BASİFED) Başkanı  Mehmet Ali Kasalı seçilmişti. İzmir’in spor, iş ve sivil toplum hayatında her zaman ön planla olan, başarılı çalışmalarıyla tanınan İEKKK’nın yeni Başkanı Mehmet Ali Kasalı, Egedesonsöz’e önemli açıklamalarda bulundu.

TEKLİFE ÖNCE MESAFELİ YAKLAŞTIM
İEKKK’da başkanlığın kendisi için çok büyük sürpriz olduğunu belirten Mehmet Ali Kasalı, “Geçtiğimiz Perşembe günü Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Tunç Soyer tarafından ilk defa temas kuruldu. Önce mesafeli yaklaştım teklife. Çünkü hem yaşım itibariyle, hem de şu anda halen BASİFED’in başkanlığını yapmam nedeniyle, böyle bir görevi kabul etmeyi düşünmüyordum. Fakat Sayın Başkan Soyer çok ısrar etti.  Hafta başında, pazartesi günü olumlu cevap verdim” açıklamasında bulundu. Yıllardır bu kurulun bir parçası olduğunu, ancak parçası olmakla başkanlık kimliğiyle sorumluluk duygusunun başka şeyler olduğuna vurgu yapan Mehmet Ali Kasalı, bundan sonra ne gibi çalışmalar yapacağına dair şunları söyledi:

SITKI ŞÜKÜRER, ÖNEMLİ İŞLER YAPTI; HAYAT DEVAM EDİYOR
“Benim öncelikle Büyükşehir sekreteryasıyla, sayın başkanla ne yaparız, nasıl yaparız, diye bir görüşme yapmam lazım. Henüz bir görüşmemiz olmadı. Kadromuzla da yapmadım benzer toplantıyı. Masanın dinleyen tarafında olan benim nasıl yeni dönemle ilgili sade bir üye olarak taleplerim varsa, sanıyorum üye olan tüm akademisyen, işadamı, başkan, kanaat önderi olsun, herkesin bir beklentisi, fikri, talebi vardır. Başlangıçta önce Büyükşehir ile bir değerlendirme yapmak, ardından da üye arkadaşlarımın düşüncelerini almak istiyorum. Sıtkı (Şükürer) kardeşim, başkanlığı sürecinde burada çok önemli işler yaptı. Ama hayat devam ediyor. Bundan sonra daha neler yapabiliriz, bunu konuşmak durumundayız.”

İZMİR İÇİN FİKİRLERİ SOHBET ÇERÇEVESİNDEN ÇIKARMAMIZ LAZIM
İzmir Ekonomik Kalkınma ve Koordinasyon Kurulu’nu çok değerli bulduğunun altını çizen Başkan Mehmet Ali Kasalı, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Böyle bir oluşumun, böyle bir platformun, Türkiye’de çok az kentte olduğunu düşünüyorum. Burada neredeyse İzmir’deki aktif iş hayatı, akademik hayatı, sivil toplum hayatıyla ilgili temsilcilerin çok önemli kısmı, aktif olarak sorumluluk taşıyor. Kimisi de zamanında bu konulara kafa yormuş, kanaat önderi haline gelmiş, akil insan kimliği almış arkadaşlar. Burada değerli olan, bu grubun, bu platforma bütün birikimlerini aktarabildiği bir mekanizmayı oluşturmaktır. İşte ben o mekanizmayı oluşturacağım ve daha iyi işler hale getireceğim.  Elimizde böyle bir profil var ve bu profil çok kıymetlidir. Büyükşehir Belediye Başkanımıza, Büyükşehir’in çalışmalarına fikirsel katkı koyan, tarihi kent nasıl olması, mevcut sorunlar nelerdir, bunlar nasıl aşılır, konusunda hepimiz katkı koyacağız. Bu düşünceleri  bir sohbet çerçevesinden çıkarıp, bu fikirlerin, bu önerilerin, bu değerlendirmelerin, bu yaşanmışlıklardan yola çıkarak, yeni taleplerin nasıl olması gerektiği konusunda bilgi alışverişini çok iyi sağlamamız gerekiyor. Bu fikirlerin çarpanını yükselterek, Büyükşehir ekibine aktarılması, onların da kenti yönetirken ortaya çıkacak fikirleri dikkate alması ve dolayısıyla İzmir ekonomisini büyütmek, en büyük amacımız ve temennimizdir. Yapacağımız toplantılarda yeni bir enerjinin, yeni bir modelin oluşacağına inanıyorum.”

İZMİR’İN O KADAR ÇOK AVANTAJI VAR Kİ…
İzmir’in avantajlarından da söz eden Başkan Mehmet Ali Kasalı, “İzmir’i kalkındıracak sonsuz avantajlarımız var” dedi ve bu konuya şu ifadelerle açıklık getirdi:

“Turizm açısından baktığımızda deniz, kum, güneş gibi çok önemli değerlerimiz var. Tarih deseniz, 8500 yıllık bir İzmir’in Efes’i, Yeşilova Höyüğü, Agorası var. İnanç turizmine de ev sahipliği yapıyoruz. Kültürel açıdan da çok zengin bir kentiz. Ticaret deseniz, antik çağdan beri bu kültürle yaşayan bir kent. Kentin var olmasının sebebi zaten bu. Hepsinden önemlisi, çok kıymetli bir insan kaynağımız var. Sanayici, ticaret erbabı kimliğiyle, profesyonelleriyle..  Lojistik olarak çok önemli bir avantajımız var. Asya’nın bitiş, Avrupa’nın başlangıç noktasında bulunuyoruz. Bir liman kenti olarak anılıyoruz. Elimizi nereye atsak, zenginliklerimize dokunuyoruz. Çok değerli üniversitelerimiz var. Tüm bu unsurların, iş hayatıyla buluşması, İzmir Ekonomik Kalkınma ve Koordinasyon Kurulu’nun da katkılarıyla bunları, ortak bir zeminde tanıtmalıyız. Biz bir danışma kuruluyuz. Kurula fazla da bir şey yüklememek lazım.”