GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Ekonomi
3 Ağustos 2016 Çarşamba 11:10

İEF’de KOSBİ rüzgarı esecek

Türkiye’nin en büyük organize sanayi bölgeleri arasında yer alan Kemalpaşa Organize Sanayi Bölgesi(KOSBİ), 26 Ağustos–4 Eylül tarihleri arasında gerçekleşecek olan “İnovasyonö ana temalı İzmir Enternasyonal Fuarı’nda (İEF)yerini alacak.

İEF’te yerini alarak bölgedeki Ar-Ge ve inovatif çalışmaları fuar ziyaretçilerine tanıtacaklarını söyleyen KOSBİ Bölge Müdürü Cüneyt Öztürk, tüm ziyaretçileri standa davet etti. Öztürk, “İEF’nin bu yıl ki ana teması olan inovasyon bizim için büyük önem arz ediyor.

Yenilikçilik OSB’ler için vazgeçilmez bir unsur. Bu noktada KOSBİ olarak firmalarımızın Ar-Ge ve inovasyon çalışmalarını tanıtmayı istiyoruz. Çünkü sanayinin temeli inovasyondur. Gelişen teknoloji ve değişen ekonomik yapıya uyum sağlamak, rekabet piyasasında ayakta kalmak için inovatif hareketlerin büyük önemi var" dedi. İzmir ekonomisinin itici güçlerinden biri olduklarını bu noktada geleceğe yönelik adımlar atmanın gerekliliğine vurgu yapan Öztürk, “Gelecek İzmir’de buluşacak diyerek yola çıkan İEF’te geleceğe yönelik projelerimizin kamuoyu ile paylaşılması gerektiğini düşünüyoruz" diye konuştu. Konuşmasında OSB’lerin yapısının güçlendirilmesi gerektiğini de vurgulayarak, Türkiye’nin önemli markalarının, akademisyenlerin ve sektör temsilcilerinin katılacağı fuarda üniversite-sanayi işbirliğini de pekiştirmek istediklerini kaydetti. (dha)