GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
19 Ocak 2016 Salı 16:17

Hrant Dink için 9 yıl sonra aynı yerde…

Agos gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink, katledilmesinin 9. yılında İstanbul Şişli'deki Agos gazetesi önünde yapılan bir törenle anıldı. Anma için yapılan yürüyüş ve törene katılan kalabalık, "Hrant İçin Adalet İçin", "Faşizme inat Kardeşimsin Hrant" sloganları attı.

Bundan tam 9 yıl önce, yayın yönetmenliğini yaptığı Agos gazetesinden dışarıya çıktığı sırada, sokakta bir tetikçi tarafından katledilen gazeteci yazar Hrant Dink anılıyor. Harbiye Askeri Müzesi önünde toplanan kalabalık saat 13.30'daPangaltı'daki Agos gazetesine doğru yürüyüşe geçti.

Yürüyüş sırasında "Hepimizi Hrantız, hepimiz Ermeniyiz", "Yaşasın halkların kardeşliği" şeklinde slogan atıldı.

Diyarbakır Suriçi’nde 28 Kasım 2015 günü öldürülen Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi’nin eşi Türkan Elçi de anmaya katıldı.

Bu arada HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ve beraberindeki HDP milletvekilleri de Hrant Dink anması için Agos gazetesinin önüne geldi. Demirtaş burada alkış ve ıslıklarla karşılandı.

Polis, Taksim Meydanı ve Gezi Parkı, Divan Kavşağı çevresinde geniş güvenlik önlemleri aldı. Bazı noktalarda TOMA'lar konuşlandırıldığı görüldü. Halaskargazi Caddesi Harbiye Müzesi önünden Osmanbey yönü araç trafiğe kapatıldı.

Anma programına katılanlar, Osmanbey Metro İstasyonu önündeki arama noktasından üstleri aranarak geçirildikten sonra Agos gazetesi önüne yönlendirildi.