GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
5 Temmuz 2016 Salı 06:59

Hayat herkese bayram olmuyor: İzmir’de '8 haneli' dram köyü!

Kentte AVM’lerin yeni buluşma noktası olan otogarın yanındaki alana 50 metre mesafede bayram kavurucu sıcakta branda çadırların içinde geçiyor. Suriye’de savaştan kaçan 8 ailenin dram köyü!

Mehmet İŞLER /EGEDESONSÖZ – Suriye’deki iç savaşın acıları Türkiye ve Avrupa’ya taşınmaya devam ederken, İzmir’de bayram haftası yürek yakan görüntülere sahne oluyor.

AB ile yapılan anlaşma sonrası Yunan Adaları’ndan başlayan geri iade süreci devam ederken, Suriyeli mültecilerin dramı Ramazan Bayramı’nda bir kez daha gözler önüne serildi.

50 katlı bir AVM’nin karşısında bulunan İzmir Otogarı’nın hemen yanındaki alanda direklere bez gererek kendilerine ev edinen sığınmacıların durumu yürek burktu.

- FOTO GALERİ: '8 HANELİ' DRAM KÖYÜ!... 



IŞİD ile YPG’nin Kuzey Suriye’deki savaşından ‘yaşama’ kaçarak Kobani’den 2015 yılında İzmir’e gelen 8 aile bölgede kelimenin tam anlamıyla bir dram köyü oluşturdu.

Kavurucu sıcağın altında zor günler geçiren topluluk, viyadüğün altına girerek yaşama tutunmaya çalışıyor.



Ailenin erkek bireylerinden bazıları inşaatlarda yarı zamanlı iş fırsatı bulurken, birçoğu ise ‘dram köyü’ne ekmek götürmek için iş arıyor.

Kadınlar ise çevreden gelen gıda yardımlarıyla ocaklarını kaynatmaya çalışıyor. Aileler yaz sıcağında şimdiden kışı nasıl geçireceklerini kara kara düşünüyor.

Ve çocuklar… ‘Şeker Bayramı’nda en çok özlem duydukları şey şeker… Şekere, çikolataya, oyuncağa hasret, düşsüz bir hayat geçiriyorlar.