GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
2 Şubat 2022 Çarşamba 10:24

Hastaneyi 260 milyon liraya almıştı… Rahmi Koç’a ihbar kararı!

Ekonomi Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nin satışı konusunda İzmir 3. İdare Mahkemesi’nden bir karar daha çıktı. Mahkeme; “Olayda; davada verilecek kararın dava konusu ihale neticesinde dava konusu taşınmazı satın alan Mustafa Rahmi Koç'u etkileyebilecek olması nedeniyle davanın Mustafa Rahmi Koç'a ihbar edilmesi gerekmektedir” kararına vardı

EGEDESONSÖZ - İzmir Ekonomi Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nin 260 milyon lira karşılığında ihale yoluyla ünlü işadamı Rahmi Koç’a satılması konusunda peşpeşe gelişmeler yaşanıyor. 3. İdare Mahkemesi, bu kez, İzmir Ticaret Odası geçmiş dönem Başkanı ve Ekonomi Üniversitesi’nin kurucu Başkanı Ekrem Demirtaş’ın, satışla ilgili yürütmeyi durdurma amacıyla açtığı dava üzerine, bir karar daha çıkardı.

AÇILMIŞ OLAN DAVADAN HABERİ OLMASI İSTENDİ
Mahkeme, 1 Şubat’ta aldığı kararla, davadan çıkacak sonucun, ihaleyi kazanan Mustafa Rahmi Koç’un da zarar görebileceği gerekçesiyle, Koç’a resen ihbar edilmesi gerektiği kanaatine vardı. Mahkeme kararında, “Dava kendisine ihbar edilen kişinin de aynı şartlarda bir başkasına ihbarda bulunması mümkündür ve bu şekilde ihbar tevali ettirilebilir" hükmü yer almakta ve müteakip maddelerde konuya ilişkin usul ve esaslar düzenlenmiş bulunmaktadır. Olayda; davada verilecek kararın dava konusu ihale neticesinde dava konusu taşınmazı satın alan Mustafa Rahmi Koç'u etkileyebilecek olması nedeniyle davanın Mustafa Rahmi Koç'a ihbar edilmesi gerekmektedir” denildi.

DEMİRTAŞ’IN AÇTIĞI DAVA YASALARA UYGUN BULUNDU
Bu arada Ekrem Demirtaş’ın açtığı davayla ilgili, davalı durumundaki Ekonomi Üniversitesi’nin avukatlarının, “Ekrem Demirtaş, artık taraf değildir. Onun açtığı dava kabul edilemez” şeklindeki itirazlarının mahkeme heyeti tarafından kabul görmediği öğrenildi. Mahkemenin, Demirtaş’ın açtığı davanın yasalara uygun olduğu görüşünü bildirdiği ifade edildi.