GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
13 Şubat 2021 Cumartesi 17:50

Harmandalı diken üstünde: Korkutan yarıklar!

İzmir’in Çiğli İlçesi Harmandalı Mahallesi sınırlarında bulunan geniş arazilerde derin yarıklar ve göçükler oluştu. Katı Atık Bertaraf Tesisi’nin olduğu bölgeye yakın alanda oluşan yarıklar için bölge sakinleri yetkilileri göreve çağırdı.

EGEDESONSÖZ - İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne ait Katı Atık Bertaraf Tesisi’nin bulunduğu Çiğli Harmandalı’nda arazilerde geniş yarıklar oluştu. Çöp depolama alanının alt bölgelerinde oluşan yarık ve kaymalar nedeniyle bölgede yaşayanlarda tedirginlik oluştu. Metangazı sıkışması olabileceğini belirten vatandaşlar toprağın havaya kalkarak indiğini, yarıkların aralarının zamanla açıldığını anlattı.

Gelen şikayetlerin ardından AK Parti İlçe Başkanı Sedat Karatekin ve beraberindekiler bölgede incelemelerde bulundu. Büyükşehir Belediyesi Meclisi İmar Komisyonu Üyesi Hüsnü Boztepe ve Çiğli Meclis Üyesi Harun Dursun’un da eşlik ettiği ziyarette mahalle muhtarı yaşadıklarını anlattı. Bölgeyi gezen heyet yarıkların içine girerek oluşan manzarayı görüntüledi.

İlçe Başkanı Karatekin, “Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü’ne bildirimde bulunacağız. Detaylı incelemenin yapılması gerekiyor. Halk tedirgin bir şekilde sürekli bizi arıyor. Bölgede hayvan damları ve burada yaşayanlar var. Yakın kısımlarda yerleşim alanları bulunuyor. Bir patlama ya da heyelan riskinin göz önüne alınarak acil önlem alınmalıdır” dedi.

İmar Komisyonu Üyesi Hüsnü Boztepe de, “İzmir Büyükşehir Belediyesi yıllardır burada bulunan katı atık bertaraf tesisinden elektrik üretmek için çalışmalar yaptı. Oluşan metangazı delikleri ve boruların kapatıldığı ifade ediliyor. Sonuçta buradaki tesislerde elektrik üretiliyor. Daha önce doğal yollardan çıkan gaz artık sıkışmış durumda. Bir patlama ya da göçme ihtimali herkesi tedirgin ediyor. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü ve yetkililerle görüşeceğiz” diye konuştu.

Öte yandan, yapılan ilk inceleme sonrasında Çiğli Belediyesi’nin bölgede yaşayan vatandaşlara evlerini boşaltması konusunda tebligat gönderildiği de öğrenildi.  Gönderilen “Fen Heyet Raporu’nda” 30 Ekim’de 118 kişinin hayatını kaybettiği Sisam Depremi ve üst kısımlarda yağışlar nedeniyle toprağın suya doymuş olması gerekçe gösterildi.