GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Kültür - Sanat
27 Ekim 2020 Salı 11:18

Hanri Benazus Ata'yı anlatacak

Atatürk fotoğraf sergileri ve Ulu Önder'i anlatan sayısız kitabıyla tanınan yazar Hanri Benazus, Paris'te Atatürk Dostları Derneği'nin kendisine layık gördüğü ödülü almaya gidemiyor. 91 yaşındaki yazar, video konferansla ödül törenine katılan yüzlerce konuğa Atatürk'ü anlatacak

Muhittin AKBEL / EGEDESONSÖZ - Atatürk sevdalısı Hanri Benazus, açtığı Atatürk fotoğrafları sergileri, yazdığı Atatürk ve Cumhuriyet tarihi kitaplarıyla ödüle doymuyor. Benazus, 19 Mayıs'ta ABD'den gelen ödülün ardından Paris Atatürk Dostları Derneği tarafından da ödüle layık görüldü. 29 Ekim Ulusal Egemenlik ve Cumhuriyet Bayramı'nda Paris'te düzenlenecek ödül törenine pandemi nedeniyle katılamayan Hanri Benazus, video konferans yöntemiyle törende yerini alacak. Benazus, törene katılan konuklara Atatürk'ü anlatacak.

MANEVİ DEĞERİ YÜKSEK BİR ÖDÜL
91 yaşına giren yazar Hanri Benazus, yarından başlamak üzere 18 Kasım'a kadar, dünyanın pek çok şehrindeki törenlere canlı telefon bağlantısıyla bağlanarak konferanslar vereceğini açıkladı.

Paris Atatürk Dostları Derneği'nin ilk kez düzenlediği ödüle layık olmaktan büyük mutluluk duyduğunu belirten Benazus, şunları söyledi:

"Washington'daki Atatürk Society Of America'nın (Amerika Atatürk Derneği) ödül törenine de katılamamıştım fakat ödülümü gönderdiler. Paris'teki törene de pandemi şartları nedeniyle maalesef katılamayacağım. Fakat her yere video konferans yöntemiyle ulaşarak Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ü, ülkemizin dışında yaşayan vatandaşlarımıza anlatmanın mutluluğunu yaşıyorum. Paris'te yaşayan Türklerin kurduğu Paris Atatürk Dostları Derneği yöneticilerine, bu manevi değeri yüksek ödül için teşekkür ediyorum. 91 yaşındayım. Hayatımın sonuna kadar dünyaya Atatürk'ü anlatmaya, Onu yazmaya devam edeceğim."