GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
11 Kasım 2023 Cumartesi 08:54

Hangi ilçekimle anılıyor? Eski vekillerin gözü yerel seçimde!

Cumhuriyet Halk Partisi’nden 28’nci dönem milletvekilli seçilemeyen geçmiş dönem İzmir vekillerinin gözü 31 Mart’a çevrilmiş durumda. Yerel seçimler için nabız yoklandığı süreçte eski vekillerin anıldığı ilçeler ise şu şekilde....

EGEDESONSÖZ - Cumhuriyet Halk Partisi’nden tamamlanan kurultay sonrası gözler 31 Mart 2024’te gerçekleştirilecek Mahalli İdareler Seçimleri’ne çevrilmiş durumda.

Kongre sürecinde ‘değişimciler’ ve ‘genel merkezciler’ olarak partide iki grup yer alırken, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmmaoğlu’nun başını çektiği değişimciler adına kongreyi CHP TBMM Grup Başkanı Özgür Özel kazanmış ve CHP'nin yeni Genel Başkanı olmuştu.

Kongre sürecinin tamamlanmasının ardından  14 Mayıs Milletvekilliği seçimlerinde yeniden aday gösterilmeyen isimler gözünü yerel seçimlere dikmiş durumda.

SERTEL İÇİN BAYRAKLI İDDİASI
Kurultay sürecinde son ana kadar Kemal Kılıçdaroğlu’na desteğini açıklayan ve imza toplama sürecine giren CHP geçmiş dönem Milletvekili Atila Sertel’in ismi Bayraklı’da geçiyor. Gazeteci kökenli olan ve Bayraklı’da ikamet eden Sertel’in de ilçe belediye başkanlığını istediği kulislerde yerini aldı.

BORNOVA’DA SINDIR YENİDEN DEVREDE
Ege Üniversitesi Ziraat Mühendisi Akademisyenliği yapan sonrasında ise 2009 yılında Bornova Belediye Başkanlığı görevine seçilen Kamil Okyay Sındır’ın ismi bir kez daha Bornova ile anılıyor. 1 dönem belediye başkanlığı yapmasının ardından ise milletvekili seçilen Sındır 25-26 ve 27’nci dönemlerde İzmir Milletvekilliği yapmıştı. 28’inci dönem için aday gösterilmeyen Sındır’ın 31 Mart seçimlerde yeniden Bornova’dan aday olmak istediği iddia edildi. Sındır ayrıca geçmişte CHP Parti Sekreteri görevini de üstlenmişti.

SERTER KARABAĞLAR’DAN MI OLACAK?
Partide 2015-2016 yılları arasında İzmir İl Başkanlığı görevini yürüten ve 27’inci dönem de İzmir Milletvekili olarak seçilen Bedri Serter’de 31 Mart için belediye başkanlığı isteyen isimler arasında. 1 dönem milletvekilliği yapan sonrasında ise yeniden aday gösterilmeyen Serter’in ismi kulislerde Karabağlar için yer alıyor.

ÇAM'IN ADI MENDERES-TORBALI İÇİN GEÇİYOR
Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) Genel İş Şube Yöneticiliği, Ege Bölge Temsilciliği, Yönetim Kurulu Üyeliği ve Genel Sekreterliği görevlerini yürütmüş olan,  İzmir’de uzun yıllardır siyaset yapan, 24-25-26’ncı dönem İzmir milletvekilliği görevini de yürüten Musa Çam’ın ismi de 31 Mart seçimlerde anılıyor.  Menderes ve Torbalı için ismi geçen Çam’ın sahada aktif olması dikkat çekerken, partide geçtiğimiz hafta gerçekleştirilen büyük kurultay sürecinde Özgür Özel’in yanında değişimcileri desteklemesi ve Kemal Kılıçdaroğlu'na yönelik muhalefeti sonrası Genel Başkan seçilen Özel tarafından aday gösterilebileceği iddia edildi

YARIMADA İÇİN ‘BAYIR’ TALEBİ
Parti içinde ‘çapacı’ olarak adlandırılan 2011-2012 yılları arasında İl Başkanlığı görevini yürüten, 25-26-27’inci dönem İzmir Milletvekilliği yapan Tacettin Bayır’ın ismi de belediye başkanlığı için geçiyor. Aslen Karaburun doğumlu olan, Güzelbahçe de ikamet eden Bayır’ın ismi yarımada için anılıyor.