GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Ekonomi
31 Mart 2021 Çarşamba 09:21

Halkın tepkisine neden olmuştu... Adı İzmir, merkezi Ankara!

Seferihisar’da halkın tepkisine neden olan jeotermal kaynak arama çalışmasını yürüten Ankara merkezli Küçük Menderes Enerji Petrol Jeotermal A.Ş’nin ortaklık yapısı netleşti. 21 Nisan’da halkın katılım toplantısı ile görücüye çıkacak projenin birçok kez el değiştirdiği ve son olarak çoklu şirketlerin kontrolüne geçtiği öğrenildi.

EGEDESONSÖZ- Seferihisar’ın doğal güzellikleriyle öne çıkan Orhanlı Köyü sınırlarında kurulacak olan jeotermal enerji santrali ve yardımcı kaynak tesisleri projesinin ayrıntıları netleşiyor. Bölge halkının tepki gösterdiği proje için geçtiğimiz günlerde keşif kararı alınırken projede RES ve GES eklentilerinin de olduğu ortaya çıktı.  Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, adını İzmir’den alan “Küçük Menderes Enerji Petrol Jeotermal Maden Elektrik Üretim Mühendislik ve İnşaat A.Ş” tarafından yapılması planlanan 37,5 MWe JEOTERMAL ENERJİ SANTRALİ VE YARDIMCI KAYNAK (GES+RES) TESİSLERİ projesi için 21 Nisan’da halkın katılım toplantısı gerçekleştirileceğini duyurdu. Yasal olarak Seferihisar sınırları içinde bir yerde olması gereken toplantı için henüz adres açıklanmadı.

Öte yandan merkezi Ankara’da olan ve orada faaliyet gösteren şirketin ayrıntıları da netleşti. Ticaret sicil kayıtlarına göre 2013 yılında Bülent Kuyumcu ve Özgür Çağlan Kuyumcu tarafından kurulan şirketin daha sonra farklı tarihlerde yapılan işlemlerle el değiştirmesi dikkat çekiyor.

İnşaat, enerji üretimi (hidroelektrik, jeotermal, atıklardan enerji, ve alternatif yenilenebilir enerji), enerji satışı, endüstriyel gaz tedariki, seracılık, arazi ıslahı ve gelişimi ve havacılık gibi alanlarda faaliyet gösteren BM Holding’in patronu olan Bülent Kuyumcu’nun bu alanlarda birçok yatırımı bulunuyor. Şirketin ayrıca, İzmir Zeytin Rotası ve İzmir’i Keşfet isimli sosyal sorumluluk projeleri de yer alıyor. Rize Çamlıhemşin’deki Fırtına Deresi üzerinde bir dönem tartışılan “Fırtına Havzası Dilek-Güroluk Hidroelektrik Santrali” projesiyle de anılan BM Holding’in; Ermenek Barajı ve HES Projesi, Ankara’nın prestijli ticari bölgesi Bilkent’te, Eskişehir Yolu üzerinde bulunan MAIDAN Ofis ve Rezidans Projesi, Antalya Belek’te mega tatil köyü ve golf kulübü Altis Golfhotel projesi, Büyükçekmece Barajı, Kayraktepe HES, Kavşak HES, Aydın Gümüşköy Jeotermal Elektrik Santrali,  Aydın Ortaklar Agro Seracılık Gıda ve Tarım Ürünleri A.Ş ve akaryakıt alanlarında birçok projesi bulunuyor.

2019 yılında yapılan şirket yönetim kurulu değişikliği sonrası Zorlu Enerji Yönetim Kurulu'nda Yatırımlar, İşletme ve Bakımdan Sorumlu Genel Müdür olan Ali Kındap'ın kızı Ayça Şirin Kındap’ın yönetim kurulu üyesi olarak girdiği Küçük Menderes Enerji Petrol Jeotermal Maden Elektrik Üretim Mühendislik ve İnşaat A.Ş’de iki yıl süreyle kalması dikkat çekiyor.

18 Mart 2021 tarihinde yapılan son sermaye artırımı değişikliğiyle şirketin yönetiminde büyük değişikliğe gidildiği görünüyor. Buna göre; EMD Enerji Merkezi Danışmanlık Şirketi adına Mehmet Küçükbeycan, ASF Teknoloji Enerji Şirketi adına Fuat Eskitoros, Clover Sanayi Ticaret Şirkti Adanı Mahmut Yamaner gibi isimlerin yönetimde yer aldığı görünüyor.