GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
8 Eylül 2022 Perşembe 15:34

Hakim ve savcı görevden alınmıştı... Karaburun’da herkese tahliye!

İzmir’in Karaburun ilçesinde MHP İlçe Başkanı Erkan Özen de dahil olmak üzere 8 kişinin tutuklanmasına, savcı ve hakimler Cansu Kurucu Yılmaz ile Muhammet Miraç Yılmaz’ın görevden alınmasına neden olan adliye kavgasında tutuklu olan herkese tahliye kararı verildi.

EGEDESONSÖZ- Karaburun Asliye Hukuk Mahkemesi’nde görülen Meryem K. ile Sinan K. arasındaki boşanma davasında çıkan kavga, MHP’li ilçe başkanı Erkan Özen ile 8 kişinin tutuklanmasına iki hakim ve savcının da görevden alınmasına yol açmıştı.

Ülke gündemine oturan olayda yeni bir gelişme yaşandı. Savcılık tutuklamaya yapılan itiraz yeniden değerlendirerek tutuklu bulunanların tamamına tahliye kararı verdi. Şahısların tutuksuz yargılamalarının ise süreceği kaydedildi.

OLAYIN GEÇİMİŞİ
Karaburun Asliye Hukuk Mahkemesi’nde görülen Meryem K. ile Sinan K. arasındaki boşanma davasında çıkan kavga ilçeyi karıştırdı.  Meryem K’nın, Karaburun Belediyesi Personeli Mehmet Civan’ı tanık göstermesi ve kocasının malları muvazalı bir şekilde başkasının üzerine geçirdiği iddiası adliyede kavgaya sebep olmuştu. Koca Sinan K.’ya destek için Karaburun Adliyesi’ne gelen MHP İlçe Başkanı Erkan Özen ve beraberindekiler Meryem K. ile çocuklarına saldırmış, tanık olan Mehmet Civan’ı da dövmüştü.

8 kişinin tutuklanmasına yapılan itirazı reddeden  ve Karaburun Adliyesi’nde geçtiğimiz aylarda göreve başlayan karı koca savcı ve hakim Cansu Kurucu Yılmaz ile Muhammet Miraç Yılmaz görevlerinden alınarak Siverek'e görevlendirilmişlerdi.