GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Tarım
12 Temmuz 2023 Çarşamba 15:40

Hak sahiplerinden İnciraltı planlarına onay!

İNGEDER Başkanı Tayfun Karabulut, AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya ile birlikte ziyaret ettiği Tabiat Varlıklarını Koruma Genel Müdürü Hacı Abdullah Uçan’ın açıklamasına göre, İnciraltı planlarına 2 bin 500 hak sahibinden sadece 70’inin itirazda bulunduğunu, çoğunluğun olumlu bulmasının planın hakkaniyetli yapıldığının kanıtı olduğunu söyledi. Karabulut, kurumdan bir ekibin iki hafta sonra İzmir’e gelerek hak sahipleriyle görüşeceğini bildirdi.

EGEDESONSÖZ – Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nın hazırladığı İnciraltı planı ile tartışmalar devam ederken, İnciraltı Gelişim Derneği (İNGEDER) Başkanı Tayfun Karabulut, AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya ile birlikte Tabiat Varlıklarını Koruma Genel Müdürü Hacı Abdullah Uçan’ı makamında ziyaret etti. Karabulut, İzmir’in hassasiyetlerini gözetilerek, toprak sahiplerini de mağdur etmeyerek çıkarılan plan için Uçar’a teşekkür etti. Görüşmede, 5 milyon metrekare bir alanda 2 bin 500 hak sahibi olduğunu, bu kadar hak sahibinden sadece 70’inin çeşitli gerekçelerle plana itiraz ettiğini öğrendiklerini belirten Başkan Karabulut, planın yakın zamanda onaylanacağını ümit ettiklerini söyledi.

İKİ HAFTA SONRA İZMİR’E GELİP TOPRAK SAHİPLERİNİ DİNLEYECEKLER
2 bin 500 hak sahibinden sadece 70’inin itirazda bulunmasının, planın tüm İzmir tarafından beğenildiğini anlamına geldiğini belirten Başkan Tayfun Karabulut, açıklamamasında şu görüşlere yer verdi:

“Askıdan inen İnciraltı planları konusunda değerlendirme toplantısı yaptık ve bundan sonraki yol haritası üzerinde fikir alışverişinde bulunduk. 5.000.000 metrekare devasa bir alanda 2500 hak sahibinin sadece 70’inin plana itiraz ettiğini öğrendik. 15 gün içerisinde, Tabiat Varlıklarını Koruma Genel Müdürlüğüne bağlı bir ekip İzmir’e gelerek İnciraltı ve Bahçelerarası’ndaki hak sahipleriyle bir toplantı yapacak. Sayın Genel Müdür, plan onaylanmadan halkı da dinlemenin fayda sağlayacağını ifade etti. Mevcut plan üzerindeki görüşleri alıp ve yapılacak 18 uygulama ile ilgili görüş ve önerileri dinleyecekler. Ankara’dan gelip bizi kaçıncı dinleyişleri, bir düşünün. Şu sitemi burada da yapmak istiyorum; İzmir’de öneri plan hazırlayanlardan belediyelerimizden böyle bir şeyi görmemek, bizi üzüyor. Hükümetimizin süreci tamamlama gayreti içinde olduğunu bir kere daha gördük. Biz İzmirli toprak sahiplerini sermayeye yem etmeden İzmir’in tüm hassasiyetlerini gözeterek bugüne kadar katkı koyup sesimizi duyan Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a  Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanımız Sayın Mehmet Özhaseki’ye , Tabiat Varlıklarını Koruma Genel Müdürü Sayın Hacı Abdullah Uçan’a ve AK Parti İzmir milletvekilimiz Mahmut Atilla Kaya’ ya çok teşekkür ediyoruz. İnciraltı’nın, nitelikli yatırımcıya kavuşacağı, yepyeni yeşil alanlara ulaşacağı ve hak ettiği değeri bulacağı günler yaklaştı. İzmir artık İnciraltı’nı kazanıyor.”