GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
17 Mayıs 2024 Cuma 09:19

Hafta sonu uyarısı: İzmir’i toz kaplayacak!

İzmir’de kent genelinde etkisini bir süredir hissettiren çöl tozu, hafta sonu boyunca İzmirlilere zor günler yaşatacak. İzmir Hava Durumu ekibi yaptığı paylaşımda; tozun hafta sonu ayrıca etkisini arttıracağını ve tozun etkisinin bir hafta boyunca devam edeceği belirtildi.

EGEDESONSÖZ – İzmir’de son günlerde etkili olan çöl tozu, etkisini arttırmaya devam ediyor. İzmir Hava Durumu ekibi sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda; çöl tozunun hafta sonu İzmir’de etkisini arttıracağını belirtti.

Çöl tozu sebebiyle kent genelinde güneşin dahi göreceğinin zorlaşacağını belirten ekip, tozun bir hafta boyunca kent genelinde etkili olacağının altını çizdi. Tozun bir hafta sonra etkisinin azaltacağı öngörülüyor.

Ayrıca uzmanlar çöl tozlarına karşı astım hastalarını ve kronik hastaları maske kullanması konusunda uyardı.

İzmir Hava Durumu ekibinin yaptığı paylaşım şu şekilde:

Çöl tozu ilimizde etkisini göstermeye başladı. Hafta sonu da yoğun şekilde etkili olacak.  Bir süre güneşi görmek zor. Çöl tozu yaklaşık 1 hafta bizimle olacak. Epey yoğun olacak toza karşı maske kullanmak önemli. Özellikle astım hastaları ve kronik hastalar bu bir hafta boyunca maske kullanımına özen göstermeli. Takriben bir hafta sonra tozun etkisini azaltmasını umuyoruz.