GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
23 Ocak 2016 Cumartesi 10:08

HDP PM’sine İzmir’den 4 aday

24 Ocak’ta yapılacak 2. Olağan Genel Kongresi'nde 52 delegenin oy kullanacağı İzmir'den Parti Meclisi'ne (PM) dört kişi aday oldu.
Halkların Demokratik Partisi'nin (HDP) 24 Ocak'ta yapacağı 2. Olağan Genel Kongresi'nde 52 delegenin oy kullanacağı İzmir'den Parti Meclisi'ne (PM) dört kişi aday oldu. HDP İzmir İl Eş Başkanı Cavit Uğur ise aday olup olmayacağını kongre sabahına kadar değerlendirecek.

HDP 24 Ocak'ta eş genel başkanlarını ve parti meclisini seçecek. Kongrede İzmir'den 52 delege oy verecek. İzmir örgütü ise 250 kişiyle katılım gösterecek.

İzmir'den Coşkun Üsterci, Hacer Yılmaz, Elmas Çınar ve İbrahim Akın, PM'ye girmek için aday oldu. HDP İzmir İl Eş Başkanı Cavit Uğur ise PM'ye aday olup olmayacağını kongre gününe kadar değerlendireceğini belirterek, şöyle konuştu: "Parti örgütümüzün bir kısmı yönetimde kalmamı bir diğer kısmı da PM'ye girmemi istiyor. Ben il başkanı olarak kalsam bile İzmir'de kongrenin ardından il ve ilçe yönetimleri yeniden düzenlenecek. Sağlam bir örgütsel yapı oluşturmak için İzmir'de olağanüstü kongre yapılacak. HDP'de PM, sadece karar organı olarak çalışmıyor, yürütmeye de doğrudan yardımcı oluyor ve üyeleri sahada işçilik yapıyor. PM'ye aday olup olmayacağımı kongre sabahına kadar değerlendireceğim." (dha)