GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
11 Mart 2016 Cuma 08:22

HDP İl Eş Başkanı’nın gözaltına alındığı operasyonda flaş gelişme!

İzmir’de düzenlenen operasyonda, bölücü terör örgütü PKK'nın propagandasını yaptıkları iddiasıyla gözaltına alınan, aralarında HDP İzmir İl Eş Başkanı Cavit Uğur'un da bulunduğu 24 kişi adliyeye sevk edildi.

İzmir Emniyeti Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri geçen çarşamba günü, 3 Aralık 2015 tarihinde İstanbul'da güvenlik güçlerinin düzenlediği operasyonda öldürülen 'Gülçin' kod adlı, bölücü terör örgütü PKK/KCK üyesi Dilan Kortak'ın İzmir'deki cenaze töreninde, propaganda yaptıkları ve ayrıca örgüt adına eylemlerde bulundukları belirlenen 30 kişiye yönelik operasyon yaptı.

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatıyla yürütülen operasyon kapsamında, belirlenen adreslere yapılan eş zamanlı baskınlarda, aralarında HDP İzmir İl Eş Başkanı Cavit Uğur, HDP İzmir İl Yöneticisi Hacay Yılmaz, Dilan Kortak'ın babası İbrahim Kortak ile ilçe başkanları ve partililerin de bulunduğu 24 kişi gözaltına alındı.

Gözaltındaki 24 kişi, emniyetteki işlemlerinin tamamlanmasının ardından adliyeye sevk edildi. Aranan 6 kişinin de yakalanması için çalışmaların devam ettiği bildirildi.

VEKİLLERDEN TEPKİ
Sabah saatlerinde 24 kişinin adliyeye sevk edilmesinin ardından HDP İzmir Milletvekili Müslüm Doğan ile Tunceli Milletvekili Alican Önlü, 100 kadar partiliyle İzmir Adliye Sarayı önüne geldi. Burada Gruba seslenen HDP İzmir Milletvekili Müslüm Doğan şunları söyledi: "Parti yetkililerimizin üyelerinin bir cenaze töreni sonrasında veya o gerekçe gösterilerek bir gözaltı var. Cenaze törenleri Anadolu'da başka coğrafyalardan farklı bir ritüeldir. Cenaze törenine katılmak bir haktır. Demokratik siyasetin önünü kapatmak, demokratik zeminleri daraltmak politikası bu ülkede kimsenin işine yaramayacaktır. Özellikle hükümeti buradan uyarıyoruz. Bu demokratik siyasetin önünü tıkamak, demokratik zeminleri sınırlandırmak ülkede gerçekten gelecekteki kardeşliği zora sokar. Barışı zora sokacak bir durumdur. Bu durumun derhal durdurulması gerekir. Bu durum kabul edilebilecek bir durum değildir."

Basın açıklamasına, adliye yakınlarında çalışan bazı inşaat işçilerinin de iş kıyafetleri ile katılması dikkat çekti. Grup, basın açıklamasının ardından adliye önünde beklemeye devam etti. (dha)