GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
İş Dünyası
20 Ocak 2022 Perşembe 08:55

HABAŞ’tan 847 milyonluk yatırım!

HABAŞ, artan demir çelik taleplerini karşılamak için hamle yaptı. 847 milyonluk yatırım yapacak firma Aliağa'ya yeni tesis kuracak.

EGEDESONSÖZ - Ege’nin önemli sanayi kuruluşları arasında yer alan Habaş Sınai ve Tıbbi Gazlar İstihsal Endüstrisi kapasitesini büyütmek için hareket geçti. Şirket halihazırdaki Aliağa’daki tesislerinin yakınlarına sıcak haddehane tesisi kurmak için bakanlığa başvurdu.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nın başlattığı ‘çevresel etki değerlendirme’ sürecine göre Bozköy Mahallesi’ndeki şirkete ait parseller üzerine kurulacak tesis 847 milyon TL’ye mal olacak. Proje alanı 1/100.000 ölçekli İzmir Manisa Çevre Düzeni Planı’na göre sanayi alanında yer alıyor. Projenin inşaat aşamasında 100, işletme aşamasında ise 400 işçinin çalıştırılması planlanıyor.

DEMİR ÇELİK TALEPLERİNDE ARTIŞ’
Proje dosyasında, açılacak tesisle ilgili “Değişen ekonomik şartlar ve demir-çelik taleplerine olan artış sebebiyle; bahse konu projenin gerçekleştirilmesi planlanmış olup tesiste muhtelif ebatlarda düz ve nervürlü çubuk demir üretimi yapılacaktır. Proje konusu tesisin hammadde ihtiyacı yine yatırımcı firma Habaş Sınai ve Tıbbi Gazlar İstihsal Endüstrisi A.Ş.’ye ait olan ve bölgede faaliyet gösteren çelikhane tesisinden temin edilecektir.” ifadeleri yer aldı.