GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
8 Mart 2016 Salı 13:16

Güzelbahçeli kadınlar 8 Mart için yürüdü

Güzelbahçeli kadınlar, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü nedeniyle yürüyüş yaptı, Atatürk Anıtı’na çelenk ve karanfil bıraktı.

Öncülüğünü Kent Konseyi Kadın Meclisi’nin yaptığı ve CHP Parti Meclis Üyesi Sevda Erdan Kılınç, Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce, CHP İlçe Başkanı Kazım Çam, CHP Kadın Kolları Başkanı Menekşe Işın, belediye meclis üyeleri ve çeşitli kadın derneklerinin temsilci ve üyelerinin katıldığı yürüyüş Güzelbahçe Vapur İskelesi’nde başladı. Sahil boyunca ellerinde taşıdıkları dövizlerle yürüyerek, sloganlar atarak Tabaoğlu Parkı’ndaki Atatürk Anıtı’nın önüne gelen kadınlar burada saygı duruşunda bulundu, İstiklal Marşı söyledi, ardından çelenk koydu.

Kadınlara hitaben bir konuşma yapan CHP Parti Meclisi Üyesi Sevda Erdan Kılınç, bugünün, direnen, haksızlığa uğrayan mağdur kadınların günü olduğunu belirterek, “Dünyanın yarısı kadın. Erkeklerin ne hakkı varsa, biz kadınlar da aynı haklara sahip olmak zorundayız. Şiddete ve tecavüze uğrayan kadınların sayısı her geçen gün artıyor. Bu iktidar döneminde kadın cinayetleri yüzde 400 arttı. Artık yeter” dedi.

Güzelbahçeli kadınlar adına konuşan Nilüfer İnce de “Güzelbahçe’de, İzmir’de kadın olmak çok kolay. Ama ülkemizin pek çok yerinde kadın olmak çok zor. Artık ölümlerin çetelesini tutmak istemiyoruz. Biz eşitlik istiyoruz, dayanışma istiyoruz” dedi.

Şiddetin ve savaşın mağdurunun kadınlar ve çocuklar olduğuna dikkat çeken İnce, “Savaş olmasın, barış olsun. Kadınlar çocuklarını özgür büyütsün.” diye konuştu.

Kadınlar daha sonra ellerindeki karanfilleri Atatürk Anıtı’nın önüne karanfil bıraktı, ardından yaşamlarını yitiren emekçi kadınlar için dökülen lokma dağıtıldı.