GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
11 Ekim 2016 Salı 12:06

Güven açıkladı: İzmir’de ‘oy atmama’ ihracı olacak mı?

İl Başkanı Güven, Genel Başkan Yardımcısı Bingöl’ün mazeretsiz olarak sandığa gitmeyen yaklaşık 4 bin üyenin partiden ihraç edileceğini açıklaması üzerine, “İzmir’de böyle bir durum hemen hemen yok gibi… İzmir’i ilgilendiren bir konu değil” dedi.

Mehmet İŞLER / EGEDESONSÖZ - Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Örgütlenmeden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Tekin Bingöl’ün yaptığı araştırma sonucunda, 1 Kasım seçimlerinde yaklaşık 4 bin partilinin sandığından CHP’ye oy çıkmadığını açıklaması ve geçerli mazeretleri olmayanların il örgütlerine gönderilerek ihraç edileceğini söylemesi üzerine gözler İzmir İl Örgütü’ne çevrildi.

BİNGÖL BAŞKANLARI SON KEZ UYARDI
Egedesonsöz’e konuşan İl Başkanı Asuman Ali Güven, “Partinin sandıkta üyesi var ama oy alamıyor. Bu konu Kahramanmaraş’ta yapılan il başkanları toplantısında gündeme geldi. Genel Başkan Yardımcısı Tekin Bingöl il başkanlarını son kez uyardı. ‘Bu pozisyonda üyeleriniz varsa bunları inceleyin. Hata varsa bilgilendirin aksi taktirde mazeretsiz oy alınamamış üye varsa MYK kararıyla partiden ihraç edeceğiz’ dedi” açıklamasında bulundu.

İZMİR’İ İLGİLENDİREN BİR KONU DEĞİL
Güven, “İzmir’de böyle bir durum hemen hemen yok gibi… Pek İzmir’i ilgilendiren bir konu değil. Birkaç tane var. Adam orada üye görünüyor ama başka bir sandıkta görevli orada oy kullanmış. Belki bir iki tane çıkabilir. Arkadaşlarımız inceliyor. Bizim gündemimizde olan bir konu değil. Anadolu’nun çeşitli yerlerinde bu tip şeyler var ama burada yok” dedi.

EĞER OLSAYDI…
Seçim döneminde CHP İzmir’de Seçim ve Hukuk İşlerinden Sorumlu İl Başkan Yardımcılığı görevini yürüten Bahattin Özdemir ise, “ O dönem arka arkaya seçim olduğu için bu durumu pek analiz edemedik. Ama İzmir’de bunun yaşanacağını düşünmüyorum. Eğer olsaydı ilçe örgütlerimiz tepki gösterirdi. Biz de durumdan haberdar olurduk” dedi.