GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
21 Nisan 2017 Cuma 11:08

Güven: Bu koşullarda ancak bu kadar olurdu!

‘Daha yüksek oy alınabilirdi’ açıklaması karşısında konuşan CHP İl Başkanı, “Şartlar aleyhimizeydi. Her türlü imkan kullanıldı. Biz imkansızlıklar içinde mücadele ettik. Şartlar uygun olsaydı alacağımız rakam daha yüksek olurdu. Bu koşullarda ancak bu kadar oldu” ifadelerini kullandı.

Mehmet İŞLER/EGEDESONSÖZ - Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir İl Başkanı Asuman Ali Güven, referandumun geride kalmasıyla birlikte yeni dönemde kentte yürütülecek çalışmalara ilişkin yol haritasını açıkladı.

Başkan Güven ayrıca halk oylamasında kullanılan mühürsüz zarf ve pusulalara ilişkin partisinin yaptığı itirazın Yüksek Seçim Kurulu (YSK) tarafından reddedilmesini de değerlendirdi.  Güven İzmir’deki referandum sonucuna ilişkin de konuştu. 

İZMİR’DE KONTROLÜMÜZ ALTINDAYDI
Kentteki sandık güvenliği ve itirazlara ilişkin açıklama yapan Güven, “İzmir’de zaten yoğun bir sıkıntı yok. İzmir’i en iyi şekilde takip ettik, kontrolümüz altındaydı. Olanlar da sınırlı zaten. O tür şeyler genelde Anadolu’da oldu. Biz burada gereken yerde itiraz ediyoruz, düzeltiliyor. Herhangi bir sıkıntı yok. İzmir güçlü olduğumuz bir yer ve o tip şeylere müsaade edilmedi” dedi.

KARDEŞ İLÇE KALDIĞI YERDEN DEVAM EDECEK
Referandum sürecinden önceki dönemde ‘Kaybedilen 8 ilçeyi geri kazanma’ parolasıyla hayata geçirilen Kardeş İlçe Programı’nın yeni dönemde yeniden aktif hale geleceğini ifade eden Güven, “8 kardeş ilçe projemiz başarılı oldu. Bu referandumda uyguladığımız çalışmaları o projeye yönelik hayata geçirdik. Doğal olarak da zor ilçelerde bile hayır çıkararak olumlu bir netice aldık. Şimdi hedefimiz yerel seçim artık. Özellikle o 8 ilçede çalışmalarımızı yoğunlaştıracağız” açıklamasını yaptı.

AKP’NİN İZMİR’DE BAŞARILI OLMA ŞANSI YOK!
Örgüt olarak öncelikli hedeflerinin 2019’da yapılacak yerel seçim olduğunu belirten Güven, AK Parti’nin de aynı hedefe kilitlenmesini değerlendirirken, “AKP’nin İzmir’de başarılı olma şansı yok. Açık ve ortada… Zaten biz o şansı onlara vermeyiz. Cumhuriyet Halk Partisi burada çalışmalarıyla, mücadelesiyle birlik beraberlik içinde koordineli bir şekilde daha güzel çalışmalar yapacaktır. Alınan bu güzel hayır sonucunun oylarının bir şekilde yerel seçime de yansıması sağlanacaktır. Bu konuda dayanışma ve hep birlikte çalışma kültürü sonuç almıştır. Biz bunu devam ettireceğiz. Parti içi birliği sağlayacağız ve inanıyorum ki İzmir’de yerel seçimleri açık ara önde tamamlayacağız. Büyükşehir ve 30 ilçe rahatlıkla kazanılacaktır. O konuda herhangi bir tereddüdüm yok” diye konuştu.

BU KOŞULLARDA…
Parti içinden referandum sonucuna ilişkin yapılan ‘Daha yüksek oy alınabilirdi’ açıklaması karşısında konuşan Güven, “Daha iyi olabilmesi için şartların uygun olması lazım. Bu derece partizanlığın yapıldığı, bu derece devletin işin içine girdiği süreçte daha iyi bir netice almak mümkün değil. Devlet güçleri işin içine sokulmasaydı, ülkenin başbakanı günlerce kalıp burada siyaset yapmasaydı daha demokratik, eşit, adil bir yarış olsaydı İzmir’de iyi bir sonuç alırdık. Şartlar aleyhimizeydi. Her türlü imkan kullanıldı. Biz imkansızlıklar içinde mücadele ettik. Şartlar uygun olsaydı alacağımız rakam daha yüksek olurdu. Bu koşullarda ancak bu kadar oldu” ifadelerini kullandı.